Toiletorigami kost personeel tien miljoen uren per jaar

Kom je wel eens in die luxe hotels waar ze -heel handig- dat wc-papierhoekje voor je omvouwen zodat je niet eeuwig zit t...

Lees ook

Kom je wel eens in die luxe hotels waar ze -heel handig- dat wc-papierhoekje voor je omvouwen zodat je niet eeuwig zit te peuteren? Blijkt volgens Quest dat dat omvouwen wel héél veel tijd kost. 

Namelijk miljoenen uren per jaar, zo zochten de onderzoekers van het Karolinska Institutet in Zweden uit. Per tien seconden kun je een omgevouwen wc-papierhoekje maken, dat betekent dat er wereldwijd per jaar tien miljoen uur verloren gaan aan toiletorigami. En dan gaan ze alleen nog uit van ongeveer twintig miljoen kamers van de grote hotelketens. Kleine en onafhankelijke hotels worden niet meegeteld. Ze gaan ook uit van een gemiddelde bezettingsgraad van vijftig procent want niet alle kamers worden elke dag verhuurd.

Grappig is ook dat je heel veel tijd kunt besparen als je de hoekjes niet omvouwt. Als zeventig procent van de kamers verhuurd wordt, is de vouwtijd namelijk 14,2 miljoen uur per jaar. Moet je nagaan wat je in die tijd allemaal kunt doen in je hotel….

BRON: QUEST

Laatste nieuws

Zie ook