Te lief: Charlotte en George maken grapjes op paleisbalkon

Voor het hele programma van Trooping The Colour zijn prins George (3) en zijn zusje prinses Charlotte (2) nog wat te kle...

Lees ook

Voor het hele programma van Trooping The Colour zijn prins George (3) en zijn zusje prinses Charlotte (2) nog wat te klein, maar tijdens het balkonmoment waren ze er weer bij.  

De feestdag mag dan wat stemmiger zijn verlopen dan normaal, de kinderen van prins William en hertogin Kate zorgden voor een vrolijke noot op het balkon van Buckingham Palace, waar Trooping The Colour werd afgesloten.

© Chris Jackson / Getty Images

George, liefhebber van alles wat veel lawaai maakt, rekte zich in alle bochten om de fly-past van de luchtmacht goed te zien. Vooral de helikopters vielen erg in de smaak bij het prinsje.

© Chris Jackson / Getty Images

Charlotte liet als een echte prinses zien dat ze totaal niet onder de indruk is van grote menigten die naar haar juichen: ze nam er haar gemak van op het balkon. As you do. 

© Chris Jackson / Getty Images

Kate, in een roze Alexander McQueen met een hoed van Jane Taylor, maakte grapjes met haar kinderen, iets wat prins Philip wel kon waarderen.

© Chris Jackson / Getty Images

De Windsors waren dit jaar en masse aanwezig op het royal balkon, alsof niemand dit moment wilde missen, nu iedereen nog in actieve dienst is. De kans bestaat dat prins Philip, die na de zomer met pensioen gaat, volgend jaar het festijn voor de buis meemaakt en niet meer op het balkon verschijnt. Hier praat Kate met Autumn Phillips, de schoondochter van prinses Anne. De meisjes zijn Autumns dochters Isla en Savannah. 

© Chris Jackson / Getty Images

Links op het balkon ging het er aanzienlijk stemmiger aan toe: hier bevonden zich de Kent’jes, die in de Windsor-hiërarchie inmiddels zo diep zijn weggezakt dat het een wonder is dat ze nog op het paleisbalkon mogen verschijnen. Er leek lichte verzuring op te treden in dit gezelschap, dat van links naar rechts bestaat uit prinses Marie Christine, prins Michael, hun dochter lady Gabriella Windsor, zoon lord Frederick Windsor en Freddy’s vrouw, actrice Sophie Winkleman. Naast Sophie staan prins Andrew en prins Edward, de jongste zoons van de Queen, waarbij het veelzeggend is dat Edward dichter bij het stralend middelpunt The Queen mag staan – Andrew kijkt hier niet voor niets zo grimmig.  

© Chris Jackson / Getty Images

De aandacht ging echter toch vooral uit naar de vrolijke kleintjes. En laat het gerust aan Kate over om nog even een kuifje glad te strijken dat door al het turen naar de vliegtuigen in de war is geraakt. 

© Chris Jackson / Getty Images

That’s the way to do it, Charlotte. Altijd zorgen dat je in het laatste shot zit, #alseenbaas

Lees ook: 

Trooping The Colour 2017: de mooiste foto’s

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook