Dit zijn de tattoos van de royals

Nu het weer wat warmer wordt, gaan er vanzelf wat meer kleren uit en tonen ook royals net even wat meer van hun huid. En...

Nu het weer wat warmer wordt, gaan er vanzelf wat meer kleren uit en tonen ook royals net even wat meer van hun huid. En van de tattoos die je misschien niet bij een aanstaande koning zou verwachten.

Deze haai (zie boven) staat op de kuit van kroonprins Frederik van Denemarken en is een aandenken aan zijn tijd bij de Deense Marine, waarin hij diende in een speciaal eliteteam van duikers. De haai is een insigne van het marinecorps.

Op Frederiks rechterbiceps zit een tweede tattoo die ‘pingu’ betekent en verwijst naar zijn bijnaam die hij kreeg toen hij voor zijn duikersopleiding was geslaagd. Hieronder zie je hem nog iets beter:

© Royalty Speaking

Badass Fred IX

© ANP

Frederik is niet de eerste Deense royal met plaatjes, zijn opa koning Frederik IX zat onder de afbeeldingen van vogels en draken, ook opgedaan tijdens zijn tijd in de Marine. Ondanks zijn liefde voor bodyart tekende hij overigens in 1966 een wet die tattoos in het gezicht, de hals en de handen en voeten verbood.

Royal rebel

© Pascal Le Segretain / Getty Images

De Grimaldi’s zijn ook niet bang voor een beetje inkt. Prinses Stéphanie heeft een tattoo van twee dolfijnen die uit het water springen op haar linkerenkel en een armband met een zonnetje op haar rechterpols. De twee dolfijnen staan voor Louis en Pauline, haar kinderen met Daniel Ducruet, het zonnetje is Camille, haar dochter met Jean Raymond Gottlieb. Op haar rug onderaan een aarsgewei uit haar tijd als rockprinses en circusartiestenverleider, links boven de S van haar naam in ranken. In haar geval is het erfelijk, want al haar kinderen hebben inmiddels ook tattoos:  

Louis 

Louis heeft niet alleen een tattoo aan de zijkant van zijn romp, maar ook een links boven.

 

Pauline 

 

© Pauline Ducruet / Instagram

Bovendien heeft Pauline een tattoo onder haar voet (“Die deed pijn”) en in haar oor.  

Camille 

© Camille Gottlieb / Instagram

Camille heeft onder andere een een dromenvanger op haar ↑ rug en nog wat klein ↓ grut. 

Wilde Sofia

© Getty Images

Prinses Sofia van Zweden liet voor haar verloving het grootste deel van haar vrij forse tattoos weglaseren, maar hield vermoedelijk de vlinder op haar romp omdat die vrij makkelijk te bedekken is, mocht ze dat willen. Die tattoo staat voor haar jaren als jonge twintiger, toen ze half Europa en Amerika ‘doorvlinderde’. En ze hield ook de zon tussen haar schouderbladen. Op verzoek van prins Carl Philip die vond dat het bij haar paste, omdat ze altijd zo straalt ↓ aaah.

© Getty Images

Oranje slang

© ANP

De bekendste tattoo binnen de Oranjes is die van prins Bernhard, hier in 1977 met een leuke teckel. Op zijn arm staat een slang die zich rond een staf kronkelt afgebeeld. Er zijn al heel wat samenzweringstheorieën aan de betekenis van deze tattoo gewijd – occultisme, geheime genootschappen, nog onontdekte buitenechtelijke dochters – maar de waarheid is aanzienlijk bezadigder. Het is een esculaapteken, het embleem van geneeskundigen, omdat hij buitengewoon vaak medische ingrepen moest ondergaan.

Máxima’s nepper

© PPE Agency

Ook Máxima is ooit met een ’tattoo’ gespot, maar de vlinder op haar rechterhand die ze hier in 2009 draagt, bleek een nepper: met drie dochters ontkom je niet aan een plaktattoo, ook niet als royal moeder.

Je maintiendrai!

© PPE Agency

Deze is eveneens nep, maar te leuk om in deze post niet te laten zien. Voor de Miljonairsfair van 2007 leefde tattoo-artiest Henk Schiffmacher zich uit op het ‘lijf’ van Willem-Alexander, die volgens hem een wandelend geschiedenisboek moest zijn. Maar ook de naam van zijn vrouw en kinderen kwamen erop. De koning nam het hem niet kwalijk, Schiffmacher kreeg eerder dit jaar zelfs een lintje.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws