Fergie: “Ik wou dat ik boulimie had, zoals Diana”

Laat het gerust aan Fergie over om weer eens een rare uitspraak te doen. In een podcast biechtte ze op dat ze "graag bou...

Lees ook

Laat het gerust aan Fergie over om weer eens een rare uitspraak te doen. In een podcast biechtte ze op dat ze “graag boulimie zou hebben, zoals prinses Diana.”

In de jaren tachtig waren Sarah, hertogin van York, en Diana, prinses van Wales, hartstochtelijke Royal Frenemies. Aan de ene kant konden ze samen heerlijk heulen over hun schoonfamilie: Fergie was destijds getrouwd met prins Andrew, Diana met kroonprins Charles. Anderzijds wedijverden ze ook om wie de mooiste was en over wie het meest geschreven werd in de tabloids.   

Hoarder

© Getty Images

“Ik wilde zo graag net zo mooi en dun zijn als Diana,” aldus Sarah over de prinses van Wales, die leed aan “rampant boulimia”, zoals Diana het zelf omschreef. Door de stress van haar mislukte huwelijk en het leven aan het hof propte Diana zich vol en gooide het er dan allemaal zo snel mogelijk weer uit. Sarah is ook een stresseter “maar ik ben een binge-eater. Ik verzamelde in Buckingham Palace voedsel zoals een eekhoorn eikels verzamelt en verstopt.” Door haar eetbuien kwam ze behoorlijk aan, waardoor de tabloids haar wreed ‘The Duchess of Pork’ doopten. 

Verslaving

© ANP

“Ik kon nooit boulimie krijgen omdat ik mentaal nooit zover kwam, maar ik heb altijd gewenst dat dat het zou lukken,” zegt Fergie in een interview met dr. Vijay Murthy. “Dat zegt wel iets over hoe stuk ik zat en hoe gevaarlijk ik bezig was. Wensen dat je zo’n ziekte krijgt, dan ben je echt diep gezonken.” Sarah, hier met haar dochters prinses Beatrice (links) en Eugenie (rechts), zocht hulp voor haar verslaving aan voedsel, ging gezonder eten en meer bewegen en werd later het gezicht van Weight Watchers in Amerika. “Ik moet altijd opletten,” zegt ze. “Het gaat nooit echt over, maar ik heb er nu wel meer controle over. Ik hoop dat ik anderen kan helpen door erover te praten. Er is hulp, het begin van je herstel is erkennen dat je een probleem hebt.”

Lees ook:

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook