Prins Frederik: fashion statement met sjaaltjes

Deense kroonprins Frederik mag graag bij wijze van fashion statement een sjaal dragen. En dan niet per se als beschermin...

Lees ook

Deense kroonprins Frederik mag graag bij wijze van fashion statement een sjaal dragen. En dan niet per se als bescherming tegen snijdende poolwinden, maar veelal als accessoire, van lefdoekje tot camouflage.

Hoeveel sjaals de kroonprins heeft is niet bekend, maar het zijn er meer dan zijn vrouw kroonprinses Mary bezit, want die vindt sjaals ‘rommelig’ staan. Frederik (49) heeft daar geen last van en rommelt wat af op colberts en andere jasjes. Zo voorkomt hij een formele jas of een al te sportief jack bij bijvoorbeeld het naar school brengen van de kinderen en houdt hij hardnekkig zijn vermeende jongensachtige charme in stand. 

French knot   

© Getty Images

Frederik heeft voor casual momenten een voorkeur voor de ‘french knot’ waarbij hij de sjaal dubbel vouwt, om zijn nek legt en de uiteinden door de ontstane lus haalt.

Sjaal op sjaal 

© BSR Agency

Dubbelop en vloekend bij elkaar? Geen enkel probleem voor de kroonprins.

© Himalayan Times

Al helemaal niet op werkbezoek in de Himalaya.

Choker 

© Copenhagen Library

Ook de choker maakt deel uit van zijn sjaalrepertoire: doe de sjaal om de nek, sla de twee delen aan de voorkant over elkaar heen, vouw het bovenste deel onderlangs langs de hals naar voren.

De Notre Dame 

© BSR Agency

Twee keer om de nek, één uiteinde langs de hals naar voren gevouwen, uiteinden ín het jasje – Fred heeft de Notre Dame helemaal in zijn vingers. Ideale sjaalvorm voor bij curling, zoals je ziet. 

Globetrotter 

© Scandinavian Royals / Twitter

Frederiks favoriete sjaalstijl is toch de globetrotter. Hiervoor slaat hij de sjaal een aantal keren om de hals en stopt de uiteinden naar binnen. Very hipster en een beetje rock-‘n-roll. Het was zijn keuze voor een concert van Adele dat hij met oudste dochter Isabella bezocht…

© Metallica

… én voor zijn backstagemomentje met Lars Ulrich van Metallica.

Camouflage  

© IOC

Een exemplaar uit Frederiks collectie werd ingezet als camouflage toen hij een brace moest dragen vanwege een nekblessure: de prins had iets te jeugdig op een trampoline gesprongen.

Retrosjaal  

© BSR Agency

De Deense Royal Sjaal Fetisj is erfelijk, ook Frederiks vader Henrik is een sjaaltjesman.

Toekomstsjaal

© BSR Agency

En Frederiks zoon prins Christian heeft inmiddels ook de sjaal ontdekt, als style-statement. Qua French Knot zeggen we: well done. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook