Net-A-Porter stopt met verkoop van bont

Dierenorganisaties zetten zich dagelijks in voor dieren die moeten lijden in naam van de mode. Hun harde werk werpt zijn...

Lees ook

Dierenorganisaties zetten zich dagelijks in voor dieren die moeten lijden in naam van de mode. Hun harde werk werpt zijn vruchten af, want webwinkel Net-A-Porter stopt met de verkoop van bont.

YOOX Net-A-Porter GROUP (YNAP), de webshop voor modeartikelen uit het luxere segment, heeft besloten een bontvrij beleid door te voeren. Dit zal betekenen dat NET-A-PORTER, MR PORTER, YOOX en OUTNET geen artikelen met bont meer in hun collectie zullen opnemen. Hiermee staat YNAP op de Bontvrijlijst van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. “Het is een goede ontwikkeling dat steeds meer bedrijven in het hoge segment hun verantwoordelijkheid nemen,” aldus directeur Nicole van Gemert. “Bont is allang geen statussymbool meer.”

Het nieuwe bontvrije beleid van YNAP is in lijn met hun streven naar milieuvriendelijker ondernemen. “We hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en erkennen het belang van een positieve bijdrage aan de maatschappij,” zegt Matteo James Moroni, hoofd duurzaamheid bij YNAP.

De Bontvrij-lijst van bedrijven die kiezen voor een bontvrij beleid wordt steeds groter. Merken die YOOX Net-A-Porter GROUP voorgingen waren bijvoorbeeld Hugo Boss, Armani, ZARA en de Bijenkorf.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook