Sandra Reemer (66) overleden

Zangeres Sandra Reemer is overleden. Ze is 66 jaar oud geworden, meldt haar manager aan persbureau ANP. In maart 2017 w...

Lees ook

Zangeres Sandra Reemer is overleden. Ze is 66 jaar oud geworden, meldt haar manager aan persbureau ANP.

In maart 2017 werd borstkanker bij Reemer geconstateerd. De diagnose kwam bij Reemer “aan als een mokerslag”, vertelde ze aan De Telegraaf. “Ik had een knobbeltje, al een paar maanden. Waarmee ik, zoals waarschijnlijk zoveel vrouwen, maar bleef rondlopen. Je denkt of hoopt dat het niets is, dat het weggaat. Mijn huisarts drong aan dat ik naar een specialist zou gaan, maar ik had natuurlijk altijd een excuus.”

© ANP

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Toen ze zeven jaar was, kwam ze met haar ouders naar Nederland. ,,Ik had twee jaar lang heimwee”, zei ze daarover tegen Eva Jinek in januari van dit jaar. Voor het programma Gouden Jaren (Omroep Max) reisde ze af naar haar geboorteland. “Indonesië is thuiskomen. Maar ik ben toch meer toerist dan iets anders.”

© ANP

Reemer werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Als solozangeres vertegenwoordigde ze Nederland in 1972, 1976 en 1979 op het Eurovisie Songfestival. Daarnaast presenteerde ze verschillende televisieprogramma’s zoals Showmasters, De zaterdagavondshow en De betere sekse. In 2006 kreeg ze een lintje en werd ze Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

© ANP

Tot 2015 hield de ze zich bezig met de Sandra Reemer Foundation, waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde om scholing te krijgen. Reemer is enige tijd getrouwd geweest met Ferdi Bolland. Ze laat geen kinderen na.

Songfestival 1972 

Colorado, 1979 

Naar Yogyajarta

Laatste nieuws

Zie ook