Deze items mogen volgens Mart Visser niet in je garderobe ontbreken

In 1992 lanceerde Mart Visser zijn eerste Haute Couture collectie. Nu, 25 jaar later, viert de couturier dat met zijn Co...

Lees ook

In 1992 lanceerde Mart Visser zijn eerste Haute Couture collectie. Nu, 25 jaar later, viert de couturier dat met zijn Couture Essentials: een reeks couture items die volgens hem niet in je garderobe mogen ontbreken.

De collectie bestaat uit items voor vrouwen die altijd goed staan. Hiervoor heeft Visser zijn favoriete ontwerpen uit zijn archief nieuw leven ingeblazen, waarbij de focus ligt op een ambachtelijk karakter en een perfecte pasvorm. Gedurende het jaar wordt de collectie nog uitgebreid met items die passen binnen bepaalde thema’s, denk bijvoorbeeld aan The Leather Essentials met een perfecte suède broek of The Black Essentials met een fijne little black dress.

De Couture Essentials collectie zijn te vinden op de website van Mart Visser. Na een afspraak in de Amsterdamse salon worden items op maat gemaakt worden in de mooiste zijden stoffen, soepel vallend wol of leer van de beste kwaliteit. Het ambachtelijk vervaardigen van een item kost zo’n vier tot zes weken met minimaal twee afspraken om door te passen.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook