Hannover: 7 dingen die je wilt weten over prins Christian

Het zijn mooie tijden voor prins Christian van Hannover (32): hij is net geslaagd, net verloofd én vandaag ook no...

Lees ook

Het zijn mooie tijden voor prins Christian van Hannover (32): hij is net geslaagd, net verloofd én vandaag ook nog jarig.

Christian is de jongste zoon van prins Ernst August van Hannover en Chantal Hochuli. Zijn vader heeft het hele Huis van Hannover al overgedragen aan Ernst August Jr, wat Christian tweede in lijn van opvolging maakt. De broers zijn verknocht aan elkaar, dat hun ouders uit elkaar gingen toen ze allebei tieners waren, heeft hun band nóg sterker gemaakt. 

1 Dol op zijn broer

© Getty Images

Christian (hier in 2005 met zijn broer) is de introverte van de twee, die slim en scherp uit de hoek kan komen. Ernst August is gemoedelijker en inschikkelijker en duidelijk ook de meest pragmatische van de twee. Beste bewijs daarvoor is dat hij op zijn 21ste manmoedig slikte en de verantwoordelijkheid voor het Huis van Hannover op zich nam. Hij loste de schulden af die zijn flierefluitende vader had gemaakt en loste de problemen op die Senior had achtergelaten. Christian had zo alle vrijheid om te studeren en zijn eigen weg te kiezen. Hij koos op zijn beurt een studie die hem in staat stelt zijn broer zo goed mogelijk te helpen met de financiën van de Hannovertjes. 

2 Hoge adel

© Getty Images

Als verre nakomelingen van zowel George III  als koningin Victoria van Engeland behoren zowel Ernst August als Christian eveneens tot de lijn van Britse troonopvolgers. Ze staan op respectievelijk de 403e en 404e plaats, zodat de kans zo goed als nihil is dat er ooit vanuit die hoek een beroep op hen zal worden gedaan.  De vrouw tussen hen in is hun moeder, Chantal Hochuli, de voormalige prinses van Hannover (ze moest haar titel inleveren na de scheiding van Ernst August Sr, terwijl hij haar toch had bedrogen met prinses Caroline van Monaco, #royalsoap).

3 Hij is kopschuw

© ANP

Christian interesseert zich vooralsnog niet in de prins uithangen. Toen zijn vader nog samen was met prinses Caroline van Monaco trokken uitstapjes erg veel aandacht, wat de prins erg kopschuw heeft gemaakt voor de media. Toen hij zijn middelbare school in Fontainebleau had afgemaakt, wist hij niet hoe snel hij op de Engelse kostschool Malvern College moest komen. Alles om maar weg te komen bij de Grimaldi’s, die allemaal tegen wil en dank aandachtmagneten zijn. Hij staat hier dan ook ontzettend te doen alsof hij er niet bijhoort, tussen links prins en prinses Michael van Kent en rechts kroonprins Pavlos van Griekenland.  

4 Moderne familie

© BSR Agency

Het is overigens niets persoonlijks: Christian is close met zijn stiefbroers Andrea en Pierre, zijn stiefzus Charlotte én met zijn halfzusje, prinses Alexandra. Eerder dit jaar was hij met zijn vriendin, Peruviaans model Alessandra ‘Sassa’ de Osma (25), te gast op het Rozenbal, het society hoogtepunt van Monaco. 

5 Ons kent ons

© Sassa de Osma / Instagram

Christian is inmiddels verloofd met Sassa, die hij leerde kennen toen hij nog maar veertien was en zij hem als meisje van bijna acht wegwijs maakte in Lima. Ze werden vrienden, hielden contact (eerst nog heel old school per brief, later per mail en Skype) en werden rond 2011 voor het eerst gespot als setje. Sassa vergezelde Christian toen naar het huwelijk van gravin Mathilde Borromeo en prins Antonius zu Fürstenberg. Mathilde’s halfzus Beatrice is nu getrouwd met Christians stiefbroer Pierre Casiraghi. 

6 Scooterprins

© BSR Agency

Prins Christian zwierf voor studies van New York naar Dubai en Navarra en heeft net weer een deel van zijn Business Master gehaald. Sassa en hij wonen sinds 2013 in Madrid, waar ze een volstrekt anoniem leven leiden: ze verplaatsen zich per scooter, doen zelf hun boodschappen en blijven ver uit de buurt van mondaine feestjes. Zijn halfzus Alexandra logeert af en toe bij hen. 

7  Wedding bells

© Getty Images

Christians eigen huwelijk met Peruviaans model Alessandra de Osma (25) laat nog even op zich wachten, in juli trouwt eerst zijn broer, zodat hij er als getuige de kunst vanaf kan kijken en zijn bruid nog even kan oefenen op zijn officiële naam: Christian Heinrich Clemens Paul Frank Peter Welf Wilhelm Ernst Friedrich Franz. Naar verwachting zal ook prins Christian te zijner tijd op Slot Mariënburg trouwen, zij het dan op veel bescheidenere wijze dan zijn broer: hij is er de man niet naar om stad, dorp en plaatselijk vliegveld stil te leggen. Check ook even de relaxte bootschoenen die de prins hier na een bruiloft draagt: deze man laat zich niet gek maken door dresscodes en protocollen. 

Lees ook:

Openingsbeeld © Palais Princier 

Laatste nieuws

Zie ook