Koningin Máxima volmaakt gestyled in Vietnam

Zonnig gestyled in een van de nationale kleuren van het gastland is koningin Máxima in Vietnam gearriveerd voor e...

Lees ook

Zonnig gestyled in een van de nationale kleuren van het gastland is koningin Máxima in Vietnam gearriveerd voor een driedaags bezoek.

De koningin is in het Verre Oosten in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Vietnam ontwikkelt een ‘nationale strategie voor inclusieve financiering’ voor goede, betaalbare en duurzame toegang tot financiële diensten. Hiermee kan de economische positie en ontwikkeling van de bevolking verbeterd worden.

© Robin Utrecht / ANP

Het is altijd leuk om te zien dat Hare Majesteit net zo lichtelijk verfomfaaid uit een lange vlucht komt als een normale sterveling – wij zouden de zonnebril óók even op hebben gehouden. Het goudgele pak is een oude bekende van Zara en de lekkere platte sandalen zijn van Ferragamo, met dank aan Modekoningin Máxima.

© Robin Utrecht / ANP

Bij zo’n werkbezoek horen altijd ontmoetingen met de plaatselijke bevolking. Hier zie je Máxima in een groentewinkel met bancaire diensten (en diepvriespeultjes?) van de Lien Viet Post Bank. Love de tas – Ferragamo – en de manchet, die ook weer een knipoog is naar de plaatselijke fashion.

© Robin Utrecht / ANP

Van Máxima is bekend dat ze zich desnoods door een hele kas heen eet, als het maar gezond is. Hier kon ze het niet laten om eens lekker basilicum te inhaleren tijdens een bezoek aan de ‘GreenHouse Farm’ van Horti in Da Lat. Morgen is ze in Hanoi, donderdag spreekt ze minister-president Nguyen Xuan Phuc. Drukke dame! 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook