Tjitske Reidinga: “Ik heb veel fout gedaan en verkeerde dingen gezegd”

Een geruchtmakende scheiding, een nieuwe liefde... Tjitske Reidinga (45) heeft een paar hectische jaren achter d...

Lees ook

Een geruchtmakende scheiding, een nieuwe liefde… Tjitske Reidinga (45) heeft een paar hectische jaren achter de rug. Inmiddels is de rust wedergekeerd. Niet voor niets heet haar nieuwste voorstelling ‘Geen paniek!’. We vroegen naar haar drie T’s: theater, thuis en – uiteraard – Tjitske. “Ik heb veel fout gedaan en verkeerde dingen gezegd.”

tekst THEA TIJSSEN foto’s STEF NAGEL styling PATTY ZOMER visagie ZYGIA JONGBLOED

 

Fouten

“Ik heb veel fout gedaan de afgelopen jaren. Domme beslissingen genomen. Verkeerde dingen gezegd. Ik begrijp mensen die zeggen dat ze nooit iets fout hebben gedaan, niet. Ik leer mijn kinderen dat fouten maken erbij hoort. Dat het niet erg is. En dat het ook niet erg is om te zéggen dat je iets niet goed hebt gedaan. Mensen eten over het algemeen nog liever hun haar op dan dat ze zeggen: ‘Stom dat ik dat heb gedaan.’”

“Mensen zijn zo trots. Fouten maken hoort erbij, niemand is perfect. Gelukkig maar, dat hoeft ook niet, maar we leven in een wereld waarin dat steeds extremer lijkt te worden. Ik zit in een heel gelukkige fase van mijn leven. Ik vind het fijn dat ik heb besloten dat ik eindelijk een beetje rust ga nemen wat toneelspelen betreft. Ik heb zin om nieuwe dingen te gaan doen. Sowieso is de rust echt weer in mijn leven teruggekomen.”

MEER LEZEN? Het hele interview met Tjitske staat in de nieuwe Beau Monde.

Laatste nieuws

Zie ook