7 fouten die bijna iedereen maakt met zonnebrand

Het is heerlijk om in de zon te vertoeven, maar zoals je waarschijnlijk wel weet, is het niet al te goed voor je huid. D...

Lees ook

Het is heerlijk om in de zon te vertoeven, maar zoals je waarschijnlijk wel weet, is het niet al te goed voor je huid. Daarom is het, als je op vakantie gaat, hartstikke belangrijk dat je genoeg flessen zonnebrand meeneemt, maar je ook goed insmeert als de zon zich in ons land laat zien.

Maar je kunt nog zoveel zonnebrand aanschaffen, je moet het product wel goed gebruiken. Deze fouten maken we allemaal of hebben we op z’’n minst weleens gemaakt:

1/ Je gebruikt niet genoeg

Een vol shotglas is de hoeveelheid zonnebrand die je zou moeten gebruiken voor je hele lichaam én je gezicht. Als je minder opsmeert, wil het niet zeggen dat je direct verbrandt maar je zult niet alle voordelen uit het product halen.

2/ Niet onder je kleren

Natuurlijk beschermt je kleding je deels tegen de zon, maar niet genoeg als je van plan bent de hele dag in de zon te lopen.

3/ Eén keer, dan niet weer

Je alleen aan het begin van de dag insmeren is niet genoeg. Neem je een verfrissende duik, is het alweer twee uur geleden dat je hebt gesmeerd of zweet je veel? Dan is het belangrijk dat je weer dezelfde hoeveelheid op je lijf smeert. PS Waterresistant betekent niet hetzelfde als waterproof.

4/ Sprayen maar niet smeren

Een spray werkt zoveel sneller. Tenminste, je denkt al gauw dat je na het inspuiten klaar bent. Als het een zichtbare spray is, snap je wel dat je het moet uitsmeren, maar vergeet niet dat een transparante zonnebrand ook uitgesmeerd moet worden om opgenomen te worden in de huid.

5/ Je gebruikt het helemaal niet

Krijg jij altijd te horen dat je gezegend bent met een mooie teint van jezelf? Verbrand je vrijwel nooit? Heel fijn, maar het betekent niet dat jij je niet hoeft in te smeren. Iedereen zou op z’’n minst moeten smeren met factor 30.

6/ Niet smeren als je in huis of in de auto zit

Zonlicht is niet alleen schadelijk als het direct op je huid komt, ook als het via de ramen naar binnen schijnt tast het je huid aan.

7/ Je vergeet lichaamsdelen

Bijvoorbeeld je oren, voeten en lippen. Plus, vergeet je haar niet; de zon schijnt er direct op. Bescherm je lokken en tegelijkertijd je hoofdhuid tegen verbranden.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook