5 Tips om sneller bruin te worden

De temperaturen lopen dit weekend hoog op, dus ideaal om wat aan de winterschade te doen. De zonnebrand wordt weer volop...

Lees ook

De temperaturen lopen dit weekend hoog op, dus ideaal om wat aan de winterschade te doen. De zonnebrand wordt weer volop ingeslagen en de witte melkflessen mogen plaatsmaken voor legs met een sunkissed tintje. Naast dat je jezelf te allen tijde moet insmeren, zijn er wel een aantal trucjes om iets sneller bruin te worden.

1. Ga aan het water liggen

Het is natuurlijk reuze gezellig om met zijn allen in het park te gaan relaxen, maar bij het water heb je naast de nodige verkoeling ook sneller de kans om bruin te worden. Dit komt door de reflectie van de uv-stralen in het water, waardoor deze in dubbele dosis aan de huid wordt blootgesteld.

2. Verwijder je dode huidcellen met een scrub

Door voor het zonnen je dode huidcellen weg te scrubben, word je ten eerste heel mooi egaal bruin, maar zal je merken dat je je tintje ook langer zal behouden. 

3. Zon tussen tien uur ’s ochtend en twee uur ’s middags

De zonnestralen zijn tussen deze tijdstippen het sterkst, wat betekent dat je je extra goed moet insmeren. Ga ook niet de volle vier uur zonnen en doe het rustig aan. Verbranden is totaal niet sexy en ook nog eens een aanslag op je huid.

4. Eet elke dag wortels (of in ieder geval zo veel mogelijk)

Wortelsap, wortelsoep, wortels met hummus, er is altijd wel iets wat je lekker vindt. In wortelen zit namelijk bètacaroteen en dat zorgt ervoor dat je huid bruiner oogt. Het is wel de bedoeling dat je elke dag een aantal wortelen tot je neemt. Mocht het je nou niet lukken, dan bestaan er altijd nog capsules.

5. Smeer je in met een goede moisturizer

Je bent niet in één dag poepiebruin (althans de meesten onder ons), dus overhaast het niet en geef je huid de juiste verzorging. Kies voor een diepe en voedende moisturizer, waardoor je huid sneller herstelt van de schadelijke zon.

BRON: HAPPY IN SHAPE

Laatste nieuws

Zie ook