Waarom een rustige wandeling net zo effectief is als hardlopen

We hebben goed nieuws: je hoeft helemaal niet hard te lopen. Het schijnt namelijk dat een flinke zweetsessie n...

Lees ook

We hebben goed nieuws: je hoeft helemaal niet hard te lopen. Het schijnt namelijk dat een flinke zweetsessie niet per se beter is dan een rustige wandeling.

Onderzoek

De University of Connecticut voerde onder 419 proefpersonen een onderzoek uit, waarbij een week lang hun bewegingen in de gaten werden gehouden. Daarnaast moesten ze allerlei vragen over hun gewoontes, pijngevoelens en stemming beantwoorden. Uit het onderzoek bleek ten eerste dat mensen die bewegen gelukkiger waren dan de mensen die op een dag veel moesten zitten, maar dat het ook niet per se nodig is om dit heel intensief te doen.

Humeur

Zo bleek uit het onderzoek dat een lichte activiteit als twintig minuten wandelen net zoveel voordeel oplevert dan dat je een stuk gaat hardlopen. Er was namelijk geen verschil te zien tussen hun humeur, al hebben wandelaars wel minder vaak last van pijn. Mocht je dus niet zo heel veel zin hebben in een keiharde training, dan is een aantal wandelingen per dag (denk aan je lunchpauze, de hond uitlaten etc.) ook een prima alternatief.

BRON: HAPPY IN SHAPE

Laatste nieuws

Zie ook