Lief: prins Jacques (2) huldigt AS Monaco

Geen grotere sportliefhebber dan prins Albert van Monaco en voor voetbal mag je hem helemaal wakker maken: hij zit regel...

Lees ook

Geen grotere sportliefhebber dan prins Albert van Monaco en voor voetbal mag je hem helemaal wakker maken: hij zit regelmatig op de tribune van het Louis II stadion met een lelijke clubsjaal om zijn nek.

Soms is het even slikken, zoals toen Monaco de halve finale van de Champions League verloor van Juventus. En soms is het juichen: dankzij een 2-0 zege op AS Saint-Étienne stelden de Monegasken hun achtste kampioenschap veilig op de voorlaatste speeldag van het seizoen.

© Eric Mathon / Palais Princier

Albert viel ook in de prijzen, want hij kreeg een speciaal shirtje van het team voor zijn niet aflatende clubliefde. “Dit is het mooiste seizoen uit de clubhistorie”, zei trainer Jardim na afloop. “We hebben de halve finale van de Champions League gehaald, stonden in de finale van de Coupe de la Ligue en hebben nu de landstitel gepakt.” Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om de landstitel van Monaco, het ministaatje doet mee met de Franse eredivisie.

© Eric Mathon / Palais Princier

De landstitel was reden om het hele elftal ten paleize te ontbieden voor felicitaties, cocktails en foto’s.

© Eric Mathon / Palais Princier

Prins Jacques had zich passend gestyled voor het huldigingsmomentje.

© Eric Mathon / Palais Princier

Jacques’ zus Gabriella was nergens te bekennen: misschien dat het prinsesje even een schoonheidsslaapje deed. De familie van de spelers mocht ook mee naar het paleisfeestje, dat eveneens werd bijgewoond door prinses Stéphanie en haar dochter Camille (2e en 3e van links). Glunderende Steph had zich gekleed in de clubkleuren, meer royal support kan een voetbalteam zich niet wensen. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook