Waar is prinses Viktória (35) toch gebleven?

Feestje in Rome, waar prinses Viktória de Bourbon de Parme haar 35ste verjaardag viert. Viktória is getrou...

Lees ook

Feestje in Rome, waar prinses Viktória de Bourbon de Parme haar 35ste verjaardag viert. Viktória is getrouwd met prins Jaime de Bourbon de Parme, het derde kind van prinses Irene.

Viktória Cservenyák maakte in 2013 een veelbelovend debuut in de koninklijke familie. Spannende dame, geboren in Boedapest, opgegroeid in Hongarije, Zwitserland en Nederland. Slim ook: ze studeerde Nederlands Recht en werkte als advocaat bij Allen & Overy.

 Robin van Lonkhijsen / ANP  

Haar juridische carrière onderbrak ze van 2010-2012 om de Engelstalige roman ‘Jet Set Summer’ te schrijven. Tussen de bedrijven door had ze ook nog tijd om toptennis te spelen en als model te werken in Parijs. En dan ook nog een prins aan de haak slaan, hoe ‘meisjesboek’ wil je het hebben?

© PPE Agency / Nieboer

Wat het best jammer maakt dat we inmiddels al een hele tijd wachten op het volgende hoofdstuk in het leven van Viktória, die nog amper van zich laat horen. Sinds Jaime ambassadeur is geworden bij de Heilige Stoel (het Vaticaan) voor het Koninkrijk der Nederlanden woont ze met hun twee dochters, prinses Zita (3) en prinses Gloria (1), in Rome. En afgezien van haar werk als Nederlandse beschermvrouw van Save The Children blijft ze volledig uit beeld. Hopelijk om in alle rust aan een sleutelroman te werken over de paus / de Oranjes / de Bourbonnetjes – zo verwend zijn we hier niet met spannende prinsessen. Tanti auguri, Viktória!

Lees ook:

Openingsbeeld © Robin van Lonkhijsen / ANP  

Laatste nieuws

Zie ook