Máxima in goud voor galadiner Corps Diplomatique

Dit is met stip de grappigste foto die we dit jaar van het koningspaar hebben gezien: koningin Máxima in vol ...

Lees ook

Dit is met stip de grappigste foto die we dit jaar van het koningspaar hebben gezien: koningin Máxima in vol ornaat en koning Willem-Alexander alsof hij net even iets heeft gehaald bij de bouwmarkt.

Het stel wuift hier op de stoep van het Paleis op de Dam, op weg naar het galadiner voor het corps diplomatique.  We gaan ervan uit dan Zijne Majesteit binnen een jacquet klaar had hangen. Zo niet, dan is het ook wel heel lekker Hollands om in vrijetijdskleding de bon chic van het corps te ontvangen. Máxima zou dan hilarisch overdressed zijn, maar serieus: die tiara op los haar ziet er ook al een beetje uit alsof ze hem in de auto even snel heeft opgezet.

© Jeroen Jumelet / ANP

En dat terwijl ze eerder op de dag heur haar voor een werkbezoek toch al had opgestoken: 

© Robin Utrecht / ANP

Hoe dan ook, te geestig. En dan nu over tot de orde van de dag. Want diplomatiek is leuk en aardig, maar handel drijven is zeker zo nuttig. Om die reden gaf koning Willem-Alexander het jaarlijkse galadiner voor het Corps Diplomatique dit jaar het thema ‘internationaal bedrijfsleven’ mee. En nodigde niet alleen ambassadeurs en consuls assorti uit om samen een hapje te eten, maar ook vertegenwoordigers van het eerder genoemde internationale bedrijfsleven. Eerdere thema’s van het diner waren internationaal recht en cultuur.

© Jeroen Jumelet / ANP

De Natan van de koningin schitterde eerder op Prinsjesdag 2007 en ze trakteerde het neusje van de diplomatieke zalm op de Württemberg Tiara, een whopper van diamanten en parels, en een van de topstukken uit de Oranje-collectie. Hij werd gemaakt voor koningin Sophie (geboren als prinses van Württemberg), de eerste vrouw van koning Willem III en kan op verschillende manieren worden opgetuigd.

© Koninklijk Huis

Niet alleen het thema was nieuw, ook de lakeien hadden een nieuw uniform…

© Koninklijk Huis

en er was gedekt met nieuw servies…

© Koninklijk Huis

 

© Koninklijk Huis

en nieuw glaswerk, allemaal versierd met het WA en M monogram. 

© PPE Agency

Naast Willem-Alexander en Máxima waren ook prinses Beatrix, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig bij het diner. Vermoedelijk heeft de koning een relaxte trend gezet, want prinses Beatrix zag er óók uit alsof ze nog even door de wasstraat moest voor het grand diner. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Jeroen Jumelet / ANP

Laatste nieuws

Zie ook