3x de leukste rooftop bars van Europa

Tripje hier, tripje daar. Bij glamorous reizen hoort natuurlijk een (meer dan) goed dakterras en laten sommige hotels da...

Lees ook

Tripje hier, tripje daar. Bij glamorous reizen hoort natuurlijk een (meer dan) goed dakterras en laten sommige hotels daar gelukkig vooral niet op besparen. Wij zochten uit waar je binnen Europa de meest fantastische views hebt.

Nice / Mercure Hotel Notre Dam / Skylounge Bar

Het Mercure hotel is in 2016 helemaal gerenoveerd en weer als gloedjenieuw. De bar op de achtste verdieping serveert heerlijke hapjes en drankjes en heeft een balkon dat uitkijkt op de Notre Dame. Ga nog een level omhoog en vlij jezelf neer aan de rooftop pool of in het bubbelbad met adembenemend uitzicht over Nice.

Helsinki / Sokos Hotel Torni /

De Ateljee Bar met zijn beroemde terras bevindt zich op de 14de verdieping van Sokos Hotel Torni. Vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht over Helsinki en de Baltische Zee. De bar wordt veel bezocht voordat mensen naar de nachtclubs gaan, waarschijnlijk omdat de cocktailkaart absolutely fabulous is. Extra leuk: de artistieke bar, die al sinds 1951 geopend is, werkt ook als kunstgalerie met maandelijkse tentoonstellingen.

Madrid / Hotel Oscar /  Oscars Terras

Dit terras is ontworpen door de beroemde binnenhuisarchitect Tomas Alia. Dat betekent: Balinese bedden, loungestoelen en een uitgebreide bar. Alles uiteraard omringd door de skyline van Madrid. In de zomer is het zwembad open en onze tip is om daar te blijven hangen tot na de dromerige Spaanse zonsondergang.

LEES OOK:

Laatste nieuws

Zie ook