Dit is de evolutie van de jurken op Cannes Film Festival

Het Cannes Film Festival is in volle gang. Naast de films die er worden vertoond, zijn de jurken ook elk jaar weer het g...

Lees ook

Het Cannes Film Festival is in volle gang. Naast de films die er worden vertoond, zijn de jurken ook elk jaar weer het gesprek van de dag. Maar hoe is de stijl van de jurken op de rode loper in de afgelopen 40 jaar geëvolueerd?

Als je denkt aan Cannes denk je aan een elegante en glamoreuze stijl, dat zagen we althans ook weer op de openingsceremonie van dit jaar. Tot 2007 droegen gasten voornamelijk zwart, daarna kwamen er ook witte en crème-kleurige outfits. Felle jurken zijn zeldzaam, maar des te memorabel. Björk droeg in 2000 bijvoorbeeld een felroze jurk die ons een beetje liet denken aan een gebakje. 

Langere jurken zijn het populairst, maar sinds 2002 hebben de korte jurken een inhaalslag gemaakt. Toch wordt er nog overwegend voor lang gegaan. Wat betreft mouwen, de lange mouw overheerste op de rode lopers van het festival. Eind jaren 90 bracht echter een paar nieuwe stijlen: riempjes en strapless werden erg populair. Dit was typerend voor de 00’s: kort, kleurrijk, riempjes en patroontjes werden veel gedragen. Vanaf 2007 verdween de mouw bij veel jurken en maakten de mouwloze jurken hun grote entree.

Maar wat kunnen we verwachten voor 2017? Volgens Pantone is groen de kleur van nu. Wij zijn benieuwd welke jurken er nog gaan komen dit jaar…

BRON: SHOPALIKE.NL

Laatste nieuws

Zie ook