Royal Diva Battle: 3 x Máxima versus Mozah

Koningin Máxima en sjeika Mozah bint Nasser Al Missned - kijk ze hier eens lekker luchtkussen - zijn beiden zeer...

Lees ook

Koningin Máxima en sjeika Mozah bint Nasser Al Missned – kijk ze hier eens lekker luchtkussen – zijn beiden zeer goed geklede royals met flamboyante trekjes. Wie wint deze Royal Diva Battle?

Mozah, tweede echtgenote van de voormalig emir van Qatar, was vorige week even in Nederland. Samen met Máxima woonde ze een seminar bij over de bescherming van onderwijs in conflictsituaties. Dat deed de koningin in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Mozah is oprichter van de stichting Education Above All en eveneens actief voor de VN.

2017: Mouwbattle  

© Mischa Schoemaker / ANP

Allemaal reuze nobel, natuurlijk maar hoe zat het fashion-wise? Máxima kent Mozah inmiddels goed genoeg om te weten dat die nimmer in een dweil zal uitrukken. En had dus wijselijk besloten tegengas te geven met een koningsblauwe Roksanda met klokmouwen. Manmoedige poging, die het visueel desondanks verloor van Mozah’s massa dramatische plissés. Máxima krijgt echter een bonuspunt voor het feit dat ze nog mimiek vertoont, die bij haar collegaatje geheel lijkt te zijn lamgelegd. #beetjejammer

Mozah 1 Máxima 1 

2012: simpel & chic  

© Lex van Lieshout / ANP

In 2012 troffen de dames elkaar in Amsterdam, waar ze onder andere projecten van het Oranjefonds bespraken. Hoewel Máxima haar best deed qua hoed en top, ging de battle die dag naar Mozah. Wie op een regenachtige donderdagochtend uitrukt met een tulband en couture kan eeuwig rekenen op Beau Monde Bewondering.

Mozah 1 Máxima 0 

2011: Doha Gala 

© Robin Utrecht / ANP

In 2011 was Máxima samen met Willem-Alexander en toen nog koningin Beatrix op staatsbezoek in Qatar. Hier zie je het gezelschap in het Katara Opera House in Doha tijdens de contraprestatie. Dankzij Mozah’s keuze voor zwart en vormeloos wint duidelijk Máxima het fashion duel, al hebben we nog nooit een tiara zo slecht bij een japon zien kleuren. Hadden we echt niets zachters in de schatkamer liggen? Hoe dan ook, eindstand: gelijk spel.  

Mozah 0 – Máxima 1

Lees ook: 

Openingsbeeld 2011 © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook