Prinses Alexandra en graaf Jefferson gaan scheiden

De Deense koninklijke familie krijgt de ene schok na de andere te verduren. Enkele weken na de begrafenis van prins Rich...

Lees ook

De Deense koninklijke familie krijgt de ene schok na de andere te verduren. Enkele weken na de begrafenis van prins Richard kondigt zijn dochter prinses Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg aan te gaan scheiden.

Alexandra is de oudste dochter van prinses Benedikt, de zus van koningin Margrethe. Ze nam het besluit samen met haar man, graaf Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth.

“Het is een ongelofelijk moeilijke beslissing,” aldus prinses Alexandra. “We kennen elkaar al dertig jaar, maar zijn op het punt aangekomen dat we moeten erkennen dat we uit elkaar zijn gegroeid. We beëindigen ons huwelijk, maar blijven verbonden in ons ouderschap. De hele familie – en dat geldt vooral voor de kinderen – is erg kwetsbaar door de dood van mijn vader. Daarom vragen we om rust en respect voor het proces dat we nu doormaken.”  

© PPE Agency

Alexandra en Jefferson leerden elkaar kennen als tieners op kostschool in Duitsland. Ze trouwden in juni 1998 en hebben twee kinderen, graaf Richard en gravin Ingrid, hier met hun moeder in 2011. Het besluit van de scheiding is door het Deense hof bekend gemaakt. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © PPE Agency

 

Laatste nieuws

Zie ook