Prinses Marie-Gabrielle van Nassau getrouwd!

Liefde in Luxemburg: prinses Marie-Gabrielle van Nassau is voor de wet getrouwd met Antonius Willms. Het kerkelijk huwel...

Lees ook

Liefde in Luxemburg: prinses Marie-Gabrielle van Nassau is voor de wet getrouwd met Antonius Willms. Het kerkelijk huwelijk volgt deze zomer in Marbella.

Marie-Gabrielle is het oudste kind en de enige dochter van prins Jean en zijn ex-vrouw Hélène Vestur. Antonius is de zoon van Hayo Willms en gravin Maria Theresia van Goëss. Hij is geboren in het Amerikaanse Atlanta, maar woonde met zijn ouders een tijdje in Luxemburg toen zijn vader daar werkte. Marie-Gabrielle groeide op in Parijs. Het setje woont al jaren samen in Duitsland.

Stralende bruid  

Openingsbeeld © Cour grand-ducale / Claude Piscitelli

Leuk aan het burgerlijk huwelijk was dat Marie-Gabrielle eindelijk mocht shinen te midden van de Luxemburgse koninklijke familie. De tak van Jean heeft het niet altijd makkelijk gehad en de prinses is vaak buiten beeld gebleven. Het zegt iets over de huidige verhoudingen dat de Luxemburgse eredivisie grotendeels was uitgerukt om op het stadhuis aanwezig te zijn. Zelfs groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa waren er nadrukkelijk bij, #buildingbridges.

Tradities alom 

Openingsbeeld © Cour grand-ducale / Claude Piscitelli

Marie-Gabrielle had haar broer Constantin als getuige gevraagd, Antonius zijn broer Johannes. Om een extra puntje te maken trouwden ze op de 60ste verjaardag van de prinses: prins Jean staat hier op de tweede rij als tweede van rechts. De vrouw in het witte jasje en de roze jurk naast hem is Marie-Gabrielle’s moeder Hélène. Antonius ouders staan rechts van het groothertogelijk paar, Hayo in een roze das en gravin Maria Theresia in het lichtroze. 

Lief gebaar

© Luxemburger Wort

Na de handtekeningen ging het pas getrouwde stel naar de Cathédrale Notre Dame waar de prinses haar bruidsboeket bij het beeld van Onze Lieve Vrouwe van Luxemburg legde. Dit is traditie voor koninklijke Luxemburgse bruiden en was een lief gebaar van de prinses.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Cour Grand-Ducale / Claude Piscitelli

Laatste nieuws

Zie ook