Nieuwe baan voor prinses Marilène

Prinses Marilène van Vollenhoven verruilt het Rijksmuseum voor de BankGiro loterij, een organisatie die goede doe...

Lees ook

Prinses Marilène van Vollenhoven verruilt het Rijksmuseum voor de BankGiro loterij, een organisatie die goede doelen steunt.

Prinses Marilène was negentien jaar geleden het eerste burgermeisje van haar lichting dat haar intrede deed bij de Oranjes. Maurits en zij hebben drie kinderen: Anna (2001), Lucas (2002) en Felicia (2005) en wonen al hun hele getrouwde leven in Amsterdam, waar ze ook blijft werken. De echtgenote van prins Maurits wordt er in september Adviseur Partnerships van de loterij en zal adviseren over banden die de loterij aangaat met maatschappelijke organisaties en over het toekennen van geld.

Rijksvriendin

© Remko de Waal / ANP

Met dat maatschappelijke aspect borduurt ze door op haar huidige baan. Bij het Rijksmuseum werkt ze sinds 2006 en zette er de Vriendenorganisatie op.  Hierdoor kon het museum al mooie dingen doen, zoals ‘ieder kind naar de Nachtwacht’ laten gaan. “Ik wilde graag iets doen wat verder ging dan alleen geld verdienen,” zei ze in 2015 in Elsevier over haar werk in het Rijks. “Vanuit mijn marketingachtergrond had ik het gevoel dat het museum nog zoveel meer mensen zou kunnen bereiken. Zo woonden wij zelf achter het museum, maar gingen er voornamelijk met familie uit het buitenland naartoe.” Hier draagt ze een lichtgevende ‘Rembrandt-kraag’ tijdens een fotosessie met DJ Hardwell voor de Nachtwacht. 

Parttimer

© PPE Agency / Patrick van Katwijk

Voor het Rijksmuseum werkte Marilène bij Ahold. Na die ‘intensieve carrière’ vond ze het als moeder van drie kinderen (je ziet het gezin hier bij Sail in 2015) ideaal om bij het museum parttime te gaan werken. “Je bent constant bezig om een goede balans te vinden,” aldus de prinses in Elsevier. “Dat geldt denk ik voor alle werkende moeders. Ik wil graag fysiek genoeg bij de kinderen zijn en laat het niet graag aan iemand anders over, omdat ik te goed besef hoe kort hun kindertijd is. Vooral in het begin vroegen ze vaak: ‘Wanneer ben je thuis?’ Lucas zei laatst: ‘De beste tijd investeer je in mij. Ik vind het fijn dat je er veel bent.’ Dat was heerlijk om te horen.”

Lees ook: 

Openingsbeeld © Mischa Schoemaker / ANP

Laatste nieuws

Zie ook