Zo ziet het leven van de allerrijksten ter wereld er dus echt uit

Er is natuurlijk niks leukers dan even kijken in het leven van de allerrijksten op aarde. Want wat doe je in hemelsnaam...

Lees ook

Er is natuurlijk niks leukers dan even kijken in het leven van de allerrijksten op aarde. Want wat doe je in hemelsnaam met zoveel geld?

Schrijfster en fotografe Lauren Greenfield maakte eerder de documentaire The Queen of Versailles en nu het boek Generation Wealth, over drie decennia luxe en overdaad. Zij maakt duidelijk dat geld natuurlijk comfort kan bieden (reisjes, jachten, luxe restaurants), maar dat er ook een andere kant is. Geld maakt niet altijd gelukkig, het zorgt er eerder voor dat je nog meer geld wilt hebben. Greenfield tekent ook de luxetrends op. 

Zo is er een 12-jarig meisje te zien dat herstelt van een nosejob – niet het meisje stelt Greenfield hier ter discussie, maar haar situatie. “Ik heb kritisch gekeken naar een cultuur die een 12-jarige zó onzeker over haar uiterlijk maakt dat ze zichzelf financieel en fysiek opoffert,” zegt ze. Ook trof ze een stel dat het grootste huis van Amerika wilde bouwen en een Chinees die het Witte Huis inclusief Mount Rushmore heeft na laten bouwen. Kortom, genoeg gekke cases om van te smullen.

Het boek is via hier te krijgen.

BEELD: TODAY

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook