Mijlpaal: prinses Sofia van Spanje doet communie

Geheel in de no nonsens stijl van haar oudere zus heeft prinses Sofia van Spanje (10) haar eerste communie gedaan. Geen...

Lees ook

Geheel in de no nonsens stijl van haar oudere zus heeft prinses Sofia van Spanje (10) haar eerste communie gedaan. Geen feest, geen nieuwe jurk, gewoon in haar schooluniform.

Sofia – in Spanje wordt ze ‘infanta’ in plaats van ‘prinses’ genoemd – deed haar eerste communie samen met haar klasgenoten van Santa Maria de los Rosales in de parochiekerk.

In tegenstelling tot oud-koning Juan Carlos zijn Felipe en Letizia wars van pracht en praal en voeden ze hun dochter zo normaal mogelijk op. Waar Felipe’s eerste communie een compleet gala in het paleis opleverde, bestaan de feestelijkheden in het huidige koninklijke gezin uit ‘vanavond samen een ijsje eten’. 

Team Spanje

© ANP

Eerste communie wil zeggen dat je als katholieke gelovige voor de eerste keer mag deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus. Je krijgt een hostie: een klein stukje brood dat in de heilige mis is veranderd in het ‘Lichaam van Christus’. Het gaat dan symbolisch om een beetje één te worden met Christus en één met de kerkgemeenschap. Aanwezig bij deze mijlpaal waren uiteraard Sofia’s ouders, koning Felipe en koningin Letizia. En ook opa Juan Carlos en oma Sofia, naar wie ze genoemd is, waren van de partij.

Groeispurt

Caption

Kroonprinses Leonor (11, rechts) had zich voor de gelegenheid wel in iets feestelijks gestoken en stond er opvallend kreukloos bij. Grappig is dat de recente groeispurt van de jongste van het dynamische duo er inmiddels voor heeft gezorgd dat Sofia nu langer is dan haar grote zus. We vermoeden dat ze de genen van haar vader heeft: Felipe is de langste koning ter wereld en steekt zelfs nog boven Willem-Alexander uit (en dat is al best een reus).

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook