Absolutely Fabulous’ Joanna Lumley krijgt oeuvreprijs

De 71-jarige actrice brak op televisie door in de jaren zeventig met een rol in de serie The New Avengers. Bij het...

Lees ook

De 71-jarige actrice brak op televisie door in de jaren zeventig met een rol in de serie The New Avengers. Bij het grote publiek in Nederland is ze ook bekend als Patsy Stone van de komedie Absolutely Fabulous. Wie kent haar niet: Joanna Lumley.

Gisteravond kreeg ze een BAFTA award (British Academy Film and Television Awards), de hoogste onderscheiding van het Britse film- en televisie-instituut. Ze kreeg deze uit handen van haar Absolutely Fabulous-collega Jennifer Saunders. Check hier Joanna’s acceptance speech.

De dramaserie The Crown van Netflix, de grootste kanshebber bij de Bafta TV Awards, had vijf nominaties maar zag er niet één daarvan verzilverd worden. De Bafta voor beste actrice ging niet naar Claire Foy, maar naar Sarah Lancashire voor haar rol in Happy Valley, dat ook de prijs voor beste dramaserie wegkaapte voor de neus van de makers van The Crown. De prijs voor beste mannelijke bijrol, waarvoor zowel The Crown’s Jared Higgis als John Lithgow waren genomineerd, werd door Tom Hollander voor zijn rol in The Night Manager in de wacht gesleept.

BRON: NU.NL

Laatste nieuws

Zie ook