Luxemburg: de 5 beste looks van prinses Stéphanie

Er is heel wat voor nodig om niet weg te vallen naast de hertogin van Cambridge. Maar prinses Stéphanie van Luxem...

Lees ook

Er is heel wat voor nodig om niet weg te vallen naast de hertogin van Cambridge. Maar prinses Stéphanie van Luxemburg kreeg het voor elkaar, bij Kates bezoek aan het land.

En dat is best opmerkelijk, want we plagen Stéphanie vaak met haar wat euh… aparte smaak. Ze kiest vaak voor moeilijke kleurcombinaties, haar kleding zit ook niet altijd even fraai en ze draagt vaak stukken die zelfs haar schoonmoeder groothertogin Maria Teresa nog ouwelijk zouden maken.

© ANP

Maar bij het bezoek van Kate zag ze er beeldig uit in een rode Paule Ka wikkeljurk die het visueel met gemak won van Kates hemelsblauwe Emilia Wickstead mantel: als duo zagen ze er reuze ‘Technicolor Kodachrome’ uit. De kleur sprankelde en haalde Stéphanie op, de strook gaf haar hier zwierigs en de roklengte was niet tuttig. We verklaren dit dan ook een van haar Beste Looks Ooit. En om zo’n goede zet aan te moedigen, hebben we nog vier andere momenten bij elkaar gezocht, waarop we niet onmiddellijk een stylist wilden bestellen voor de Luxemburgse prinses. 

True blue

© BSR

Voor het tuinfeest van koninklijk paleis Berg droeg Stéphanie een eenvoudige blauwe jurk met grappige schoenen. Het had nog wel een accentje of leuk opgestoken haar kunnen gebruiken, maar het stond vrolijk en het was een goede kleur voor haar.   

Rafeltjes

© BSR

Nationale Dag Luxemburg 2016, Stéphanie loopt hier aan de arm van haar man, kroonprins Guillaume. Misschien dat de mantel iets te strak zit, maar de kleur staat haar goed en het ‘rafelrandje’ maakt het net even wat moderner. Guillaume moet trouwens zijn kleermaker ontslaan, die broek zit voor geen meter.   

Minimalist

© BSR

Stéphanie draagt weinig zwart en wit, maar deze combinatie stond haar chic en cool tijdens de opening van de  Home & Living Expo in 2016. Ook hier is Guillaumes broek weer veel te lang…      

Statement

© ANP

Voor de festiviteiten rond de 80ste verjaardag van Harald en Sonja van Noorwegen koos Stéphanie voor tinten die nogal herfstig waren voor een voorjaarsfeestje. Maar ze zag er wel mooi uit, ze droeg serieuze bling die de boel een beetje oplichtte én ze maakte tussen alle Domme Royal Bontjes een cool statement met een wrap waar geen dier het leven voor had gelaten. Er is nog hoop.

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook