Moeder OG3NE apetrots op krachtige boodschap dochters

Gisteravond was een zenuwslopende dag voor de dames van OG3NE. Na een spetterend optreden zijn ze nu door naar de finale...

Lees ook

Gisteravond was een zenuwslopende dag voor de dames van OG3NE. Na een spetterend optreden zijn ze nu door naar de finale van het Eurovisie Songfestival en dus kroop moeder Isolde Vol direct in de telefoon na de uitslag

Volgens de drie gezusters Lisa, Shelley en Amy is hun moeder ‘heel erg blij’ met de uitslag. “Blij voor ons dat we door zijn, en blij dat we dit hebben kunnen doen vanavond”, vertelde Lisa. 

Het nummer Lights and Shadows heeft voor de familie OG3NE een bijzondere betekenis, want het is een ode aan moeder Isolde, die ongeneselijk ziek is. Ze kon om die reden niet mee naar Kiev en moet het avontuur van haar dochters vanaf huis volgen. 

Ook vader Rick Vol is trots op zijn dochters. Hij heeft samen met het vriendje van Shelley het nummer geschreven en besefte pas later dat er eigenlijk sprake is van een ‘dubbele winst’. “Ik heb mijn meisjes gesteund en het met ze gevierd, maar er geen moment aan gedacht dat het om een liedje van mij ging. Het is inderdaad een soort dubbele winst, maar dat realiseer ik mij nu pas.”

Hoewel vader Rick er stiekem wel van uitging dat zijn dochters de finale zouden halen, vond hij de uitslag toch wel spannend. “We gingen er echt van uit dat we wel bij de hoogste tien zouden eindigen, maar als het dan zo lang duurt loopt de spanning wel op. Vooral toen een aantal landen dat ik niet op mijn lijstje had staan, wel door ging.” Hij vond het dan ook bijzonder om zijn dochters zo in spanning te zien. “Ze hadden het bijna niet meer. Vooral Amy was helemaal aan het trillen. En toen kwam die ontlading. Zo mooi.”

Zelf voelden Lisa, Shelley en Amy zich tijdens het optreden ‘ongelofelijk sterk en krachtig. Lisa: “We zijn trots dat we dat gevoel en onze boodschap hebben kunnen overbrengen en gaan dat zaterdag in de finale nog een keer en nog wat extra doen.” Na de uitslag volgde dan ook een ongelofelijke ontlading. “Als negende genoemd worden, is echt killing. We zijn euforisch. Zeker na de extreme spanning die we hadden”, vertelt Shelley. Amy: “Ik had niet verwacht dat het zo spannend zou worden.”

Zaterdag is de finale vanaf 21:00 uur te zien op NPO. 

Lees ook:

Bron: Show.nl, Telegraaf | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook