Er komt een remake van Dynasty!

Het was dé glamour soapserie van de jaren 80 en een begrip voor veel soapliefhebbers: Dynasty. Dé serie ov...

Lees ook

Het was dé glamour soapserie van de jaren 80 en een begrip voor veel soapliefhebbers: Dynasty. Dé serie over de rivaliserende families Carrington en Colby en uniek in haar soort. Voor alle fans is er nu goed nieuws: er komt een remake!

Nog vóór Bold & The Beautiful was Dynasty dé soapserie van Amerika. En van Nederland overigens ook, want vanaf oktober 1981 zond ook Veronica de serie over de rijke familie Carrington en hun olie-imperium uit. De hitserie uit de jaren 80 stond vooral bekend om haar glamour. Denk aan colberts en jurkjes met enorme schoudervullingen en opgedofte, hoge dameskapsels. Ook de catfights van de vrouwen onderling, vaak uitgevochten in de modder of vijver, maakte Dynasty uniek.

De show was de doorbraak van Joan Collins bij het grote publiek, die de rol van de gehaaide Alexis Colby vertolkte. Vooral nadat de soap was gestopt, verwierf de serie een cultstatus. Een status zo hoog, dat de Amerikaanse zender CW gister bekendmaakte dat er een remake komt. Ook deze remake zal het verhaal en de vetes vertellen tussen de familie Carrington en de familie Colby. 

Hoeveel afleveringen en seizoenen er op de plank staan is nog niet bekend. Ook zullen de fans nog even moeten wachten, want pas einde dit jaar zal de eerste aflevering op de Amerikaanse televisie verschijnen. 

Lees ook:

Bron: Telegraaf, beeld: Dynasty, IMDB

Laatste nieuws

Zie ook