Oslo: Máxima geeft nieuwe draai aan bekende japon

De festiviteiten rond de 80ste verjaardag van zowel koning Harald als koningin Sonja van Noorwegen hebben een hoog Prins...

Lees ook

De festiviteiten rond de 80ste verjaardag van zowel koning Harald als koningin Sonja van Noorwegen hebben een hoog Prinsjesdaggehalte gekregen.

Droeg koningin Máxima gisteren op de gala-avond de Taminiau uit 2015, voor het banket in de opera van Oslo werd de Claes Iversen van Prinsjesdag 2016 weer eens gelucht. Die zag er nu wat anders uit, met de originele top die bij de rok hoort.

© ANP

Hieronder de japon zoals ze hem in 2016 droeg: 

© ANP

Koele boel 

© ANP

De Noorse premier Erna Solberg hield een speech in de Opera en hier zie je de tafelindeling, met aan de grote tafel Willem-Alexander (links, tweede van onderen) en Máxima (rechterkant, het dichtst bij het podium). De koningin gebaart weer eens lekker, that’s our girl! Prinses Beatrix zat achter haar zoon en is goed te herkennen aan de royal valhelm. Prinses Mabel zit – gokje – aan de tafel links van de grote tafel die het dichtst bij het podium staat, we denken dat ze zo’n beetje achter Maria Teresa in het groen zit. Het scharrige orgeltje op het podium doet vermoeden dat er ook nog een mopje gezongen is.

© ANP

Hier zie je de eregasten aan tafel. Koning Willem-Alexander doet wat elk mens zou doen bij een lange speech in het Noors: hij bestudeert alvast het menu. 

Royal fashion parade  

© ANP

Koningin Margrethe van Denemarken en haar zus, koningin Anne-Marie van Griekenland, trolden weer eens schaamteloos gezamenlijk dierenbeschermingsorganisaties assorti

© ANP

Groothertogin Maria Theresa van Luxemburg hield het niet helemaal droog (o, dat arme sleepje, wat zal ze natte voeten hebben gehad…).

© ANP

Koningin Silvia gaf weer eens nieuwe betekenis aan Royal Big Hair en was daarin een geduchte concurrente van prinses Beatrix. Die zich op haar beurt zichtbaar zorgen maakte over prinses Mabel’s opgestoken haar in combinatie met de regen en het afzien van ↓ een plu.

© ANP

Best of the rest 

Ook de andere gasten hadden hun best gedaan, met wisselende resultaten. Kroonprinses Marie Chantal van Griekenland droeg een rommelige Valentino, prinses Sofia van Zweden een kanten kleedje.

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen moet nog altijd het wonder van de V-hals ontdekken om minder massief te lijken, verder veel bloemetjesgordijnen bloemetjesjurken, bij onder andere prinses Mary van Denemarken. 

Het pleit voor kroonprinses Victoria van Zweden (rechtsonder) dat ze blijft stralen, ook al snakte ze na twee dagen koninklijk feestvieren waarschijnlijk naar een joggingbroek en haar kinderen.

Koningin Mathilde was beeldig in bleu en bewees met echtgenoot Philip dat twee paraplu’s zeker zo handig zijn. 

Kroonprinses Mary, tenslotte, was ingesprongen op het bloemetjesthema. Kroonprinses Stéphanie had het memo weer eens gemist en kwam in herfsttinten. Sack the stylist, darling.  

Lees ook

Openingsbeeld © ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook