Lief: kleuter nodigt Queen uit én krijgt antwoord

Shaan Dulay (4) uit de West Midlands was zo onder de indruk van de Queen na op school over haar te hebben geleerd, dat h...

Lees ook

Shaan Dulay (4) uit de West Midlands was zo onder de indruk van de Queen na op school over haar te hebben geleerd, dat hij niets liever wilde dan haar ontmoeten.

Dat zijn moeder Baljinder uitlegde dat Hare Majesteit het vermoedelijk te druk had op Buckingham Palace schrok hem niet af. Hij besloot haar uit te nodigen voor zijn 5de verjaardag op 25 juni, zodat ze tijd genoeg had om haar agenda vrij te maken. 

“Ik vind u de beste koningin van de wereld,” schreef Shaan haar. “Ik vind uw kroon erg mooi en de rode cape die u draagt;  net als een superheld. Ik hou van paarden, net als u. Ik wou dat ik kon komen en uw paarden zou kunnen zien, dat zou geweldig zijn. Kunt u naar mijn huis komen voor mijn verjaardag? Dat is op 25 juni. Ik moet met u praten over paarden, vliegtuigen en arme kinderen. Ik kan zelfs koekjes in de vorm van paarden maken om samen te delen. Alstublieft, liefs, Shane Dulay (4).”

© Metro UK

Toen er niet direct antwoord kwam, gaf Dulay de hoop op, maar de Queen was hem niet vergeten. Ze stuurde hem een brief met het koninklijke zegel erop. “Ik maakte me al zorgen dat ze écht zou komen,” aldus Baljinder. Hare Majesteit was echter verhinderd, maar liet via een hofdame weten “dat ik het erg aardig vind dat je aan me hebt gedacht en dat ik het leuk vind dat je zo van paarden houdt.”

“Hij is in de wolken dat hij antwoord heeft gekregen,” aldus zijn moeder. “Deze zomer gaan we met hem naar het paleis en hij kan niet wachten.” Koningin Elizabeth zal hij dan niet aantreffen, want die zit in Schotland als Buckingham Palace wordt opengesteld. Maar Shane zal het vast geweldig vinden.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook