Beeldig: koningin Máxima in Zara voor cruise

Het regende pijpenstelen, maar dat kon de pret niet drukken: de Oranjes zijn wel een buitje gewend. En gingen dus gewoon...

Lees ook

Het regende pijpenstelen, maar dat kon de pret niet drukken: de Oranjes zijn wel een buitje gewend. En gingen dus gewoon mee varen op de Norge in het Oslofjord, ter ere van de 80ste verjaardag van koning Harald en koningin Sonja

Het ging er allemaal wat plechtiger aan toe dan op het vriendenfeest voor de 50ste verjaardag van Willem-Alexander, maar de jarigen zijn dan ook van een andere generatie. Toch was de sfeer gemoedelijk: koning Philip en koningin Mathilde van België deden gedienstig een stapje opzij voor de groepsfoto van de Oranjes.

© Robin Utrecht / ANP

We vermoeden zomaar dat Willem-Alexander vorige week in Salzburg lekker heeft geshopt: daar droeg hij een groen exemplaar waar dit jasje erg op lijkt.  

© Robin Utrecht / ANP

Máxima draagt een jasje van Zara en serieus – we hebben haar zelden zo leuk gekleed gezien als hier, met een knipoog naar de nautical picknick van Hyacinth Bucket.

© Robin Utrecht / ANP

Prins Constantijn was nergens te bekennen: die was óf al naar huis of lag nog te bedde ten paleize, wat zou kunnen betekenen dat het galadiner toch wilder was dan de beelden van gisteren deden vermoeden. Er was in ieder geval genoeg onderlinge verbroedering tussen Luxemburg, België, Nederland en Monaco om selfies en ussies te gaan nemen. 

© PPE Agency / Nieboer

Aan de gasten was goed te zien wie in eigen land gewend is aan een wisselvallig klimaat. Waar de Grieken wat ontredderd oogden, schreden de feestvarkens zelfs zonder plu over de kader ‘wånt wø zijn niet van söker’, lijkt koning Harald hier denken. Koningin Sonja droeg, praktisch als altijd, een kek regenhoedje.

© PPE Agency / Nieboer

De brandende vraag, ook voor gravin Sophie van Wessex, blijft wat prinses Beatrix toch allemaal meesleept in die gigantische handtas van haar. De festiviteiten worden afgesloten met een banket in het Operahuis in Oslo, dat wordt aangeboden door de Noorse regering. Koning Harald vierde in februari zijn tachtigste verjaardag al in familiekring, koningin Sonja hoopt in juli dit kroonjaar te bereiken. Hieronder zie je de aankomst van de gasten bij de haven: 

 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook