100-jarige gast van koningsdiner overleden op Bevrijdingsdag

Koning Willem-Alexander werd dit jaar niet alleen 50, maar nodigde ook nog eens 150 jarigen uit om samen met hem en koni...

Lees ook

Koning Willem-Alexander werd dit jaar niet alleen 50, maar nodigde ook nog eens 150 jarigen uit om samen met hem en koningin Máxima te dineren. Eén daarvan was Ernestine Richardson-Bryan, die op 27 april maar liefst 100 kaarsjes uit mocht blazen. Het bleek uiteindelijk ook haar laatste verjaardagsfeest te zien, want de uit Sint-Maarten afkomstige vrouw is inmiddels overleden.

De vrouw, die al jaren in Limburg woonde, heeft op Bevrijdingsdag haar laatste adem uitgeblazen, zo laat dochter Yvette weten. Ernestines gezondheid ging hard achteruit en haar toestand verslechterde dan ook enorm. Toch wilde ze volgens haar dochter koste wat het kost bij het diner aanwezig zijn. Ze werd daarom ook per ambulance naar Amsterdam gebracht.

Laatste wens 

“Ze heeft alles bewust meegemaakt en van elke minuut van haar koninklijk onthaal genoten”. De vrouw voelde zich voor één dag koningin en genoot dan ook optimaal. “Mijn moeder wilde ten volle leven en hiermee werd ook haar laatste wens vervuld.” De 100-jarige vrouw was overigens niet alleen te gast, ook werd zij met naam en al benoemd in de toespraak van de koning. Ze was namelijk zijn oudste gast van die dag, wat haar toch wel extra bijzonder maakte.

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron: RTL

 

 

Laatste nieuws

Zie ook