Queen maakt een Dame van Anna Wintour

's Werelds enige echte Queen heeft Anna Wintour, de Queen of Fashion, tot Dame Commander of the British Empire benoemd i...

’s Werelds enige echte Queen heeft Anna Wintour, de Queen of Fashion, tot Dame Commander of the British Empire benoemd in Buckingham Palace.

De hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue en bekendste vrouw in de modewereld is geboren en getogen in Engeland. Ze kreeg het lintje voor haar verdiensten in journalistiek en fashion. We zullen het maar op ‘diepe ontroering’ houden dat La Wintour zelfs op dit moment haar vertrouwde zonnebril ophield.

Anna de Ongenaakbare droeg een beeldige roze jas van Chanel en leek voor het eerst van haar leven een peu nerveu. “Ze kon niet meteen een plekje vinden voor de speld,” zei ze over het aarzelmomentje van Hare Majesteit, die uiteindelijk toch maar besloot gewoon kordaat in de Chanel te prikken. 

Dame Anna

“Het is altijd geweldig om een prijs te krijgen, maar dit is extra bijzonder,” aldus Wintour. “Iedereen in de Verenigde Staten heeft zoveel bewondering voor de Britse koninklijke familie en met de hertog en hertogin van Cambridge is er hernieuwde belangstelling voor de jongere generatie.” Anna werd in 2008 al benoemd tot Officer of the Order of the British Empire, de tweede hiërarchische laag binnen de Orde van het Britse Rijk.    

De orde

Openingsbeeld © ANP

Ridders en dames-commandeur (Knights en Dames Commander) vormen de derde laag van de orde. Ze dragen het kruis van de orde aan een lint om de hals. Op de linkerborst dragen zij een zilveren plaque. Zij mogen de letters KBE (Knights) of DBE (Dames) achter hun naam plaatsen, verkrijgen persoonlijk adeldom en mogen het predicaat Sir of Dame voeren. De titel is voor het leven, maar gaat niet over op eventuele kinderen. Anna’s dochter Bee Schaffer (hier rechts) mag er dus alleen naar kijken.  

Royal covergirls

Caption

 

 

Vogue heeft altijd een warme relatie met de Windsors onderhouden Prinses Anne, prinses Diana en hertogin Kate hebben allemaal op de cover van Vogue gestaan.

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws