Radio-dj Mattie Valk reageert op mail Wietze: ‘Ik heb verkeerd gehandeld’

De samenwerking van Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager domineert de koppen van het showb...

Lees ook

De samenwerking van Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager domineert de koppen van het showbizznieuws. Valk heeft namelijk een einde gemaakt aan de samenwerking met zijn radiomaatje; hij blijft verbonden aan Qmusic, maar Wietze niet. Dat onthulde Wietze vanochtend in een heftige brief. Die lees je hier. Nu reageert ook Mattie.

Andere kant

Vanochtend vertelde Mattie op Qmusic zijn kant van het verhaal. “De laatste maanden waren lastig”, begint hij. Hij twijfelde namelijk over de overstap naar Sky Radio. “Het is nogal een verhuizing. Toen ik dat goed in kaart had gebracht, beangstigde het me. Ik begon te twijfelen, ondanks mijn enthousiasme.” Hij besloot toch te blijven. “Wietze is anders. Hij is rechtlijnig, en vond dat we ervoor moesten gaan. Op een dag stond ik voor de keuze: ga ik links, of ga ik rechts? Ik heb ervoor gekozen mijn hart te volgen. Ik wil bij Qmusic blijven, hier voel ik me thuis.”

Vijf jaar

Of dat zonder overleg met Wietze is gegaan? “In dat proces hebben we misschien te weinig samen aan tafel gezeten.” Hij is het echter niet met zijn brief eens. “Het is vooral jammer dat het zo tot een eind komt. We hebben vijf jaar te gekke radio gemaakt. Maar ik denk dat het voorlopig niet meer goed komt. Het doet pijn.”Na de show laat hij nog weten: “Sommigen zijn heel lief, sommigen zijn nog bozer dan een uur geleden. Ik moet zeggen: ik snap beiden kanten hoor. Ik snap dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn. Maar dit is wat ik er nu over wil zeggen”, sluit hij de ochtendshow af.

Verkeerd gehandeld

AD heeft ook een reactie van Mattie: ,,Ik heb verkeerd gehandeld en ook meerdere mensen een verkeerde indruk gegeven. Maar ik denk dat er in dit hele traject heel veel fouten zijn gemaakt die ik echt niet allemaal op me ga nemen. Uiteindelijk hebben we te weinig uitgesproken van: wat willen we? Hij wilde weg en ik heb die droom ruw onderbroken. Dat doet pijn. Ik kan het niet anders zeggen. Ik wil voorkomen dat dit moddergooien wordt. Voor nu hou ik het hierbij.”

BRON: AD, GRAZIA, BEELD ANP

Laatste nieuws

Zie ook