‘Prins George en prinses Charlotte verheugen zich op kuikentjes’

Prins William en hertogin Kate hebben thuis in Anmer Hall in Norfolk altijd verse eieren van hun vijf kippen. En er is g...

Lees ook

Prins William en hertogin Kate hebben thuis in Anmer Hall in Norfolk altijd verse eieren van hun vijf kippen. En er is gezinsuitbreiding in het kippenhok op komst.

Tijdens een bezoek aan een boerderij in Arlingham in het graafschap Gloucestershire vertelde Kate aan schoolkinderen dat ze niet alleen kippen hebben, maar ook een broedmachine vol eieren. “George en Charlotte vinden dat heel spannend en gaan elke dag even kijken, ze verheugen zich op de kuikentjes,” aldus de hertogin.

Franse kippen

© Getty Images

Tot nu was alleen bekend dat de hertog en hertogin van Cambridge thuis spaniël Lupo hebben en dat prins George en prinses Charlotte samen moeten zorgen voor hun hamster Marvin. “Ze zei tegen mij dat ze Cuckoo Marans had,” aldus beheerder Dave Evansoneya. “En dat ze vroeger vaak de kippenren had schoongemaakt.” Marans is een kleurrijk Frans kippenras (dat gaat vast gezeur van Engelse kippenkwekers opleveren!) dat als rustig bekend staat. Dat laatste is geen overbodige luxe met twee kleine kinderen. De kippen zijn ook geen grote tuinruimers, altijd fijn als je net de royal tennisbaan hebt laten verleggen en je tuin voor duizenden euro’s hebt opgeleukt. 

Dagje boerderij

© Getty Images

Kate deed haar ontboezemingen op een boerderij waar kinderen uit de stad de kans krijgen een week lang te werken. Ze is altijd op haar best op dit soort actieve, niet al te formele werkbezoeken en had haar lievelingslaarzen weer eens aangetrokken. Kate werd rondgeleid langs varkens, kippen en schapen, en gaf een van de lammetjes melk met de fles.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook