Koning Harald maakt zich op voor feestweek

Koning Harald V van Noorwegen is in februari 80 jaar geworden, zijn vrouw koningin Sonja hoopt in juli haar tachtigste v...

Koning Harald V van Noorwegen is in februari 80 jaar geworden, zijn vrouw koningin Sonja hoopt in juli haar tachtigste verjaardag te vieren. Het grote feest vieren ze samen, op 9 en 10 mei.

De festiviteiten beginnen op 9 mei met een galadiner in het koninklijk paleis in Oslo, waarvoor bevriende royals uit heel Europa zijn uitgenodigd. Onder de gasten in ieder geval koning Filip en koningin Mathilde van België, de Luxemburgse royal eredivisie en de directe Deense en Zweedse collega’s. 

Lunch op de Norge

© Getty Images

Op 10 mei wordt er eerst gevaren en is er daarna een lunch op het royal jacht DS Norge dat speciaal voor dit doel heel vroeg vaarklaar is gemaakt. ’s Avonds is er nog een banket in de opera van Oslo, dit is het cadeau van de Noorse regering aan de koning. Later in de week zijn er ook nog evenementen voor de Noorse burgers. 

Oranjes naar Oslo?  

© Koen van Weel / ANP

Gezien het feit dat in de agenda van de Oranjes op 9 en 10 mei prinses Laurentien, prinses Margriet en Mr. Pieter de honneurs waarnemen, vermoeden we dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Noorwegen zullen afreizen: ze zijn close met kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en Haakons ouders. En misschien gaat prinses Beatrix, als generatiegenoot van de feestvarkens, ook wel mee. Het belooft in ieder geval een hoog tiara-gehalte te zullen krijgen. De mooiste foto’s vind je volgende week hier, op Beau Monde.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws