Deze jongen wordt later koning van Thailand

Lange tijd was prins Dipangkorn Rasmijoti de grote onbekende troonopvolger. Maar voor zijn 12de verjaardag heeft zijn va...

Lees ook

Lange tijd was prins Dipangkorn Rasmijoti de grote onbekende troonopvolger. Maar voor zijn 12de verjaardag heeft zijn vader koning Vajiralongkorn (64) een paar foto’s vrijgegeven.

Dit is een opvallende breuk met Thaise royal tradities, voorheen werden de royals bij voorkeur op staatsieportretten weergegeven. Vajiralongkorn laat juist privémomenten zien, in de stallen, tijdens de wintersport, tijdens een bergwandeling in Duitsland en met het hondje van de familie. De koning zelf lijkt er van de weeromstuit ook meteen een stuk normaler op, wat in dit geval ongetwijfeld een leuke bonus is.

© Public Relations Department of Thailand

Zijne Koninklijke Hoogheid prins Dipangkorn Rasmijoto is de vijfde zoon van Vajiralongkorn en zijn enige kind met zijn derde vrouw, Srirasmi Suwadee van wie hij in 2014 na 13 jaar scheidde. Eerdere kinderen heeft de koning allemaal verbannen op één dochter na. Officieel is Dipangkorn nog slechts beoogd troonopvolger, maar gezien de familieverhoudingen ligt het voor de hand dat de jongeman na de kroning van zijn vader later dit jaar de titel kroonprins zal krijgen. De meeste foto’s zijn genomen in Duitsland, waar de koning voor de dood van zijn vader Bhumibol jarenlang woonde in de buurt van München en nog altijd regelmatig te vinden is. Geniet even mee van deze nieuwe aanwinst!

© Public Relations Department of Thailand

 

© Public Relations Department of Thailand

 

© Public Relations Department of Thailand

 

© Public Relations Department of Thailand

 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Public Relations Department of Thailand

Laatste nieuws

Zie ook