‘Prins Charles gaf prinses Diana nooit bloemen’

Hoewel prins Charles zelf dol is op de natuur en tuinieren, gaf hij prinses Diana nooit bloemen. Deze onthulling komt va...

Lees ook

Hoewel prins Charles zelf dol is op de natuur en tuinieren, gaf hij prinses Diana nooit bloemen. Deze onthulling komt van personal designer Paul Costelloe, die 15 jaar voor de prinses werkte, tot aan haar dood in 1997.

“Ze was altijd opgetogen als ik bloemen meenam naar Kensington Palace,” zegt Costelloe. “Prins Charles deed dat nooit.” De prins van Wales was niet alleen een krent als het op florale gestes aankwam, maar betaalde ook ‘met frisse tegenzin voor haar kleding’, aldus Paul die duidelijk niet het type is om een blad voor de mond te nemen.

‘Hemels project’

© ANP

Volgens hem was de tuin van zijn buitenhuis Highgrove ‘een hemels project’ voor Charles. Dat hij er Diana niet in liet meedelen was een royal wraakje omdat ze zich volgens hem niet voldoende interesseerde voor zijn hobby, die destijds vooral bestond uit praten met zijn tomaten.

Attent is hij wel 

© ANP

Beetje pijnlijk is dat Charles tijdens zijn huwelijk wel wekelijks een boeket liet bezorgen bij zijn minnares Camilla, om te laten merken dat hij haar niet was vergeten. Dat doet hij overigens nog altijd, ze staan in haar boudoir in Clarence House. Het lag dus meer aan zijn moeizame huwelijk met Di dan aan zijn romantische inborst.

Lees ook: 

Openingsbeeld © PA Images

Laatste nieuws

Zie ook