Zien: Willem-Alexander en Máxima dansen op feest

Koning Willem-Alexander heeft de festiviteiten rond zijn 50ste verjaardag afgesloten met een privéfeest voor vrie...

Koning Willem-Alexander heeft de festiviteiten rond zijn 50ste verjaardag afgesloten met een privéfeest voor vrienden en bekenden, onder wie veel Europese royals.

Het gezelschap had eerder meegedaan aan een zeskamp op de Maasvlakte (enige originaliteit kan Zijne Majesteit niet worden ontzegd).

© Screenshot / Blauw Bloed

De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner en feest in de stallen van Noordeinde, waar normaal gesproken onder andere de Gouden Koets geparkeerd staat.

Praktische bus

De hoofdgasten arriveerden buitengewoon Nederlands nuchter in een VW-busje waarin de jarige zijn gezin hoogstpersoonlijk naar Den Haag reed.

© RVD

… en zagen er stuk voor stuk adorable uit, al blijven we twijfels houden bij de beige dweil.

© RVD

Deze foto van de koning en koningin ziet eruit alsof er een strijkje speelde, maar waarschijnlijker is dat er een DJ draaide.

 

 

Royals in roze

© Patrick van Katwijk / Getty Images

Bussen reden af en aan bij de ingang van het paleis. Onder hen zijn veel koninklijke gasten, zoals kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, groothertogin María Teresa van Luxemburg en koning Felipe en koningin Letizia van Spanje. Hier zie je prins Constantijn, groothertog Henri en Victoria van Zweden. Zo te zien maakten zij bij de zeskamp deel uit van Team Roze.

Vandaag komt een deel van de gasten nog één keer bij elkaar voor een ‘katerbrunch’ in Villa Eikenhorst en daarmee komt het feestgedruis van de jarige dan ten einde. Het eerste officiële agendapunt voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima is aanstaande donderdag: de Nationale Dodenherdenking.

Lees ook:

Openingsbeeld © Remko de Waal / ANP

Laatste nieuws