Kleding van Máxima na Koningsdag naar TextielMuseum

Over de outfit van Máxima wordt altijd veel gespeculeerd. Dat komt omdat ze er altijd fantastisch uitziet! Dit ke...

Over de outfit van Máxima wordt altijd veel gespeculeerd. Dat komt omdat ze er altijd fantastisch uitziet! Dit keer had ze een ontwerp van Jan Taminiau aan, welke vanaf vandaag te zien is in het Textielmuseum.

Jan Taminiau werd geboren in Goirle vlakbij Tilburg, waar dit jaar Koningsdag werd gevierd. Voor deze dag maakte hij een cape van donkerblauwe chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur, zo specificeert het TextielMuseum. De jurk onder de cape is gemaakt van zijde, crêpe en organza. In een degrade om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. Voor de fascinator zijn dezelfde materialen en technieken gebruikt.

In het TextielLab tonen ze het proefmodel van het damasten tafellaken gemaakt voor de 50ste verjaardag van de koning, de koningsblauwe jurk met cape van koningin Máxima, gedragen tijdens de inhuldiging in 2013, en de jurk en cape gedragen tijdens koningsdag 2017. Alle drie zijn ontwerpen van Jan Taminiau. Alles is te zien bij de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’.

 LEES OOK: 

 

Laatste nieuws