Grappig: Koning te voet naar Paleis Noordeinde

Te grappig: ook als je de hoofdbaas van het land bent, kun je vast komen te zitten in het alom aanwezige verkeer. Welkom...

Lees ook

Te grappig: ook als je de hoofdbaas van het land bent, kun je vast komen te zitten in het alom aanwezige verkeer. Welkom in de file, majesteit!

Koning Willem-Alexander moest vanmiddag te voet naar Paleis Noordeinde voor de receptie voor zijn personeel ter ere van zijn naderende vijftigste verjaardag. De koning, die zich feestelijk had gestyled (hoeveel oranje dassen heeft die man?), kon zijn werkpaleis niet met de auto bereiken, omdat een touringcar de doorgang blokkeerde. Om op tijd te komen, besloot hij het laatste stukje maar gewoon te lopen, in het wild, in hartje Den Haag. 

© Robin Utrecht / ANP

Het maakte zijn beveiliging buitengewoon nerveus, want die zien hem het liefst ín de auto en niet zomaar op straat. Al helemaal niet als ze een wandeling niet helemaal hebben kunnen voorbereiden.

© Robin Utrecht / ANP

Zijne Majesteit zelf stond er een stuk nuchterder tegenover: hij pakte zijn mappen, stapte uit en liep vlot naar zijn werkpaleis. Zo leuk dat dit hier gewoon kan!

Lees ook: 

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws

Zie ook