Manuel Broekman: ‘Als lezeressen nog een goede ‘stofzuiger’ zoeken voor hun huis, ik ben de man voor ze.’

Het motto van acteur Manuel Broekman (30) is ‘dream big’. En dus heeft hij sinds kort een agent in Amerika e...

Lees ook

Het motto van acteur Manuel Broekman (30) is ‘dream big’. En dus heeft hij sinds kort een agent in Amerika en doet er volop audities. Kom maar op met die internationale carrière.“Normaal doen is zó Nederlands.”

productie en interview: NICOLE GABRIËLS foto’s: BOP MULDER styling: TOMMY DRIESSEN haar & make-up: MARJA HERMÈS met dank aan: RESTAURANT DE BAJES

Van welk irritante of vervelende klus geniet je toch? “Van stofzuigen. Op zondagochtend in rechte banen het huis door. Een beetje dromerig met dat apparaat in je hand. Ik heb er zo eentje zonder snoer en zonder zak. Er zit structuur in het klusje en het levert nog wat op ook. Als lezeressen nog een goede ‘stofzuiger’ zoeken voor hun huis, ik ben de man voor ze.”

Welke leugen uit je kindertijd had je willen blijven geloven? “Het geloof in Sinterklaas had ik eeuwig willen volhouden. Het heeft iets magisch, de pieten die over daken klimmen, de cadeaus die wachten in je schoen. Het was de leukste en tegelijkertijd grootste leugen uit mijn kindertijd. Ik was een jaar of acht toen ik thuis te horen kreeg hoe het zat en dat moest ik echt even verwerken. Ik ben geen nuchtere jongen. Zie mijzelf als een fantasierijk persoon en daar voel ik me gelukkig bij. Het betekent dat ik verder durf te kijken dan het alledaagse. Mensen gaan van huis naar werk naar huis, hun blik op de grond gericht. Ze razen door en zien niet echt meer hoe mooi de wereld is. Bij veel volwassenen ontbreekt het aan fantasie. Het kinderlijke lijkt eruit te zijn geslopen. In mijn vak ligt dat compleet anders, daarom vind ik acteren zo leuk. Ik kan de koning zijn, de dealer spelen of de nicht.”

Wie is je grote liefde? “M’n meisje. Adriana (Mosk, red.). Ze vult me heel erg aan in het dream big-idee. Je kunt alles wel overdenken tot je een ons weegt, maar het gewoonweg proberen en het beleven is veel leuker. Dat zij me hierin versterkt, voelt heel liefdevol en dat we het samendoen, is natuurlijk dubbel genieten.”

Meer lezen over Manuel Broekman? Dat kan in de nieuwste Beau Monde die vanaf donderdag 20 april in de winkel ligt. 
Wil je een abonnement nemen op Beau Monde? Bestel deze hier.

Laatste nieuws

Zie ook