Lisa van OG3NE: ‘Ik voel me weleens buitengesloten door de tweeling, maar dat doen ze niet met opzet’

Het verhaal achter de Nederlandse songfestival-inzending is inmiddels wel bekend; een geschiedenis van hoop, ver...

Lees ook

Het verhaal achter de Nederlandse songfestival-inzending is inmiddels wel bekend; een geschiedenis van hoop, verdriet en familieliefde. Maar ook van drie mooie zussen die samen beeldschoon zingen én venijnig kunnen uithalen naar elkaar. OG3NE ging op de foto voor de allernieuwste Beau Monde.

tekst KIM VELDEMA foto’s MIKE VAN DEN TOORN styling SASKIA VAN DER LINDEN haar & make-up MARC SEW-ATJON, VIVIËNNE DE ROB

Op 11 mei zijn jullie in de halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien en te horen in ruim tweehonderd miljoen (!) huishoudens over de hele wereld. Hoe bereid je je op zoiets voor?

Lisa: “We benaderen dit als topsport. Je moet het nummer door en door hebben getraind.” Amy: “Zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je de tekst kent, welke noten en partijen je moet zingen, of je zuiver zingt.” Lisa: “Het enige wat je dan nog moet bereiken, is vertrouwen hebben in jezelf. Want als dat zo is, stijg je echt boven jezelf uit.” Shelley: “En als we dan winnen? Ik vraag me af hoe ik zou reageren. We denken dat we waarschijnlijk harder gaan huilen als we winnen dan wanneer we verliezen.” Amy: “We knijpen elkaar soms even. Hoe bizar is het dat wij op onze leeftijd ons land mogen vertegenwoordigen?”

Amy en Shelley hebben als tweelingzussen waarschijnlijk aan een blik voldoende, voel jij je ooit buitengesloten, Lisa?

Lisa: “Ja, maar dat doen ze niet met opzet. In een tv-interview kregen we ooit dezelfde vraag en toen zeiden ze allebei in koor: ‘Misschien onbewust.’ Ze hebben het niet in de gaten, maar het gebeurt weleens.” Shelley: “Het is niet dat ik meer van Amy hou dan van Lisa, natuurlijk niet, maar het is geen toeval dat ik met mijn tweelingzus samenwoon. Lisa kan goed op zichzelf zijn, terwijl Amy en ik graag onder de mensen zijn. Wij zouden nooit alleen gaan wonen. Lisa trouwens ook niet, want zij gaat samenwonen met haar vriend in Breda.”Amy: “En we werken iedere dag samen.” Shelley: “En dat is heel leuk, maar soms ook pittig. Je bent zussen en dus heel eerlijk tegen elkaar, er zijn sneller irritaties.” Lisa: “We kunnen heel direct zijn: ‘Jij zong ontzettend vals!’” Shelley: “Wat je dan weer niet wilt toegeven… Dat werkt niet altijd goed voor de sfeer.”

Ooit boos op het podium gestaan?

Amy: “Nee, nog nooit.” Shelley: “Onze ouders hebben altijd gezegd: ‘Het gaat niet gebeuren dat jullie zussenband kapotgaat door jullie carrière. Hebben jullie ruzie en wordt het niet uitgesproken? Dan halen we jullie allemaal op, zetten jullie in een kamer en daar komen jullie pas uit als alles is uitgepraat.” Amy: “En dat is ook weer zo met zussen: we zijn er altijd voor elkaar.” Lisa: “Kom niet aan mijn zussen.” Shelley: “Don’t even go there.”

Meer lezen over OG3NE? Dat kan in de nieuwste Beau Monde die vanaf donderdag 20 april in de winkel ligt.  
Wil je een abonnement nemen op Beau Monde? Bestel deze hier.

Laatste nieuws

Zie ook