Dit zijn de haar-hacks van de stylist van Lauren Conrad

Het is een feit: Lauren Conrad heeft altijd de meest fantastische kapsels gehad. Degene die daar verantwoordelijk voor i...

Lees ook

Het is een feit: Lauren Conrad heeft altijd de meest fantastische kapsels gehad. Degene die daar verantwoordelijk voor is, is haarstylist Kristin Ess. Die overigens ook nog eens een van de beste coloristen ter wereld is. Aan Self Magazine verklapt ze wat de geheimen zijn van Hollywood Hair.

1. Voorkom gespleten haarpunten met deze nachtelijke hydrateer-strategie

“Als je punten niet meer in goede conditie zijn, voeg dan een nachtmasker toe aan (alleen) de punten. Doe je haar dan in een knotje en doe daar een sok overheen, zodat het niet op je kussen komt. Was het de volgende ochtend uit met shampoo en conditioner en je punten zijn weer als nieuw.” 

2. Gebruik meerdere haarelastiekjes

“Als je een paardenstaart met veel volume wil, maak je hoge staart dan vast met een gewoon elastiekje zoals je normaal al deed. Doe er dan een tweede elastiekje omheen, precies over het andere elastiekje heen. Het gestapelde effect geeft het effect van een dubbel zo hoge staart.”

3. Maak een vollere haarlijn met behulp van make-up

“Als je je haar in een staart of knotje draagt, gebruik dan een oogschaduw met dezelfde kleur als je haarkleur om de legere plekken op te vullen.”  

4. Zorg dat je borstels schoon zijn. 

“Op je borstel komen veel oliën en ander vuil uit je haar op en dat gaat zich ophopen als je het niet op tijd schoonmaakt. Dit komt dan weer in je schone haar terecht als je het daarmee borstelt. Was daarom eens in de maand je borstels met shampoo.”

5. Verberg je schuifspeldjes bij een opgestoken kapsel

“Je wilt alles behalve het laten zien van je schuifspeldjes. Koop ze daarom in je eigen haarkleur of spuit ze anders in met gekleurde droogshampoo in je eigen haarkleur. De kleur en de matte laag zorgen ervoor dat ze vrijwel niet te zien zijn en dat ze een betere grip hebben.”

6. Maak een optische scheiding voor voller haar 

“Om bij dun haar een vollere haardos te creëren, moet je een scheiding maken waarbij je het haar diagonaal verdeelt. Het geeft een illusie van voller haar, terwijl je geen extensions of iets hebt gebruikt.”

7. Maak je punten recht voor coole waves 

“Als je je haar aan het krullen bent, sla de punten dan over. Dit geeft een cooler wavy effect dan de gewone manier van krullen.” 

8. Maak meer volume als je je haar aan de lucht laat drogen 

“Even geen zin om te föhnen? Masseer dan met je vingers rondjes op je hoofdhuid als je uit de douche komt en je haar nog nat is. Dit zorgt ervoor dat de aanzet van je haar wat omhoog komt en geven automatisch meer volume wanneer het is opgedroogd.”

BRON: HAPPYINSHAPE

LEES OOK: 

 

Laatste nieuws

Zie ook