Deze 5 royals vieren allemaal een paasverjaardag

Omdat Pasen een 'schuivende feestdag' is komt het niet vaak voor dat het setje royals dat op 16 april hun verjaardag vie...

Lees ook

Omdat Pasen een ‘schuivende feestdag’ is komt het niet vaak voor dat het setje royals dat op 16 april hun verjaardag viert tegelijk aan de beschilderde eieren zit, maar dit jaar is het zo ver.

De eerste Ram die we vandaag feliciteren is koningin Margrethe van Denemarken (77). Als hoofd van de kerk is een paasdienst onvermijdelijk, verder zal Hare Majesteit haar verjaardag in familieverband vieren. Haar smaak is enorm beïnvloed door haar Franse man, prins Henrik, die haar hier een zoen geeft. Ze is dol op asperges, dus die staan op het menu, net als een van haar andere favorieten: het klassieke pasteitje. Ze verwacht een groot deel van de koninklijke familie voor een paasverjaardagsdiner. 

Groothertog Henri (66)

© ANP

Het volgende feestvarken is groothertog Henri van Luxemburg (62). Als goed katholiek zal hij de dag beginnen met een mis. Daarna zal hij vermoedelijk met zijn vrouw Maria Teresa naar Zuid-Frankrijk vliegen, waar ze in Cabasson een vakantiehuis hebben.  

Prins Seeiso (51)

© Getty Images

Prins Seeiso Bereng Seeiso van Lesotho is de broer van koning Letsie III. Je kent hem misschien van zijn werk met prins Harry: samen hebben ze de stichting Sentebale opgericht, om kinderen met een achterstand in Lesotho te helpen. Seeiso viert zijn verjaardag in familieverband, met zijn vrouw prinses Mabereng en hun kinderen Bereng, Masentle en Masupha. 

Prinses Eleonore (9)

© ANP

Prinses Eléonore van België is het jongste kind van koning Filip en koningin Mathilde. Met Pasen ontkomen deze royals niet aan een mis. En het Belgische koningspaar is bovendien erg van de educatieve momentjes, dus in plaats van een feestje ligt voor Eléonore eerder een bezoek aan een museum of zoiets dergelijks voor de hand. Je ziet hoe dol ze eerder dit jaar het treinmuseum vond.

Maurits (49)

© ANP

Nou, vooruit nog eentje dan: prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven wordt morgen 49 jaar. Ook hij viert het in intieme kring, met zijn vrouw prinses Marilène en hun kinderen Anna, Lucas en Felicia.

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook