Koning Carl Gustaf betreurt overlijden van zwager

Verdrietig nieuws voor de Zweedse royals: de man van prinses Désirée, een van de zussen van koning Carl Gu...

Lees ook

Verdrietig nieuws voor de Zweedse royals: de man van prinses Désirée, een van de zussen van koning Carl Gustaf, is overleden.

“Mijn familie en ik hebben met grote droefheid het bericht ontvangen dat baron Niclas Silfverschiöld, de man van prinses Désirée, is overleden,” zo luidt de verklaring van koning Carl Gustaf. “Onze gedachten gaan uit naar de familie van prinses Désirée.”

Kort ziekbed

1964 © ANP

Niclas Silfverschiöld overleed na een kort ziekbed. Hij was 82 jaar. Hij trouwde in 1964 met prinses Désirée, derde van de zogenoemde ‘Haga’ zusters, zoals destijds de op slot Haga wonende prinsessen Margaretha, Birgitta, Désirée en Christina werden genoemd. 

Liefde voor titel

1963 © ANP

Aangezien haar huwelijk niet met iemand van gelijke adel was, verloor Désirée haar troonrechten en de aanspreektitel ‘koninklijke hoogheid’. Maar ze bleef met haar man wel deelnemen aan veel activiteiten van de koninklijke familie.

Kasteel Koberg 

© Getty Images

Hier lopen ze door Kasteel Koberg, waar ze woonden. Désirée en Nils kregen samen drie kinderen: baron Carl Otto, barones Christina-Louise en barones Hélène.

Veel verdriet

© Getty Images

Dit is een van de laatste foto’s van Désirée en Nils samen. De Zweedse koninklijke familie verliest in een jaar tijd een tweede aangetrouwd lid. Vorig jaar overleed de echtgenoot van prinses Birgitta, prins ‘Hansi’ van Hohenzollern. De jongste zus van koning Carl Gustaf, prinses Christina ondergaat al enige tijd behandelingen voor leukemie, dus familiezorgen alom.

Lees ook:

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook