Kunstenaar Jeff Koons zet Mona Lisa op een Louis Vuitton tas

In de afgelopen jaren heeft modehuis Louis Vuitton zich gebonden aan de wereld van kunst door middel van high-profile sa...

Lees ook

In de afgelopen jaren heeft modehuis Louis Vuitton zich gebonden aan de wereld van kunst door middel van high-profile samenwerkingen met de meest invloedrijke artiesten. Dit heeft in 2014 geresulteerd in de opening van de Fondation Louis Vuitton in Parijs, waar kunstenaar Jeff Koons zich dankzij de nieuwe samenwerking aan toe mag voegen.

Samen met de New Yorkse Jeff Koons lanceert Louis Vuitton een tassencollectie waarin klassieke kunstwerken de hoofdrol spelen. Denk hierbij aan de iconische Mona Lisa en kunstwerken van onder meer Van Gogh, Rubens en Titiaan. Natuurlijk is dit gedaan in combinatie met de terugkomende initialen LV, maar ook de initialen van Koons zijn meegenomen in de ontwerpen.

Kunstenaars als Richard Prince, Takashi Murakami, Stephen Sprouse, James Turrell en Yayoi Kusama gingen Koons al voor met een samenwerking. De #LVxKoons collectie bestaande uit tassen en accessoires wordt op 28 april officieel gelanceerd en de prijzen zullen tussen de 500 en 3000 euro liggen. Bekijk hieronder vast een voorproefje van de samenwerking. 

 

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook