Wie gaat Camilla spelen in The Crown?

Seizoen 2 van The Crown is nog niet eens uitgezonden en nu al is duidelijk dat er een seizoen 3 en 4 komt van de hitseri...

Lees ook

Seizoen 2 van The Crown is nog niet eens uitgezonden en nu al is duidelijk dat er een seizoen 3 en 4 komt van de hitserie waarin Claire Foy de Queen in verschillende fases van haar leven speelt.  

Het tweede seizoen begint in de jaren zestig, met een grote rol voor het bezoek van de Kennedy’s aan Londen. Het derde seizoen over het leven en koningschap van koningin Elizabeth speelt zich af in het begin van de jaren zeventig, toen prins Charles zijn grote liefde Camilla Rosemary Shand leerde kennen. 

Idyllische jeugd

© British Monarchy Archives

Camilla had een jeugd die rechtstreeks uit de boeken van Enid Blyton kwam. Als socialite was ze minder werelds dan haar zus Annabel naar wie de beroemdste nachtclub van Londen werd genoemd. Camilla was echter wel ‘a good sport’, aards en dol op paarden en de natuur. Allemaal zaken waar ook Charles erg van hield.

Te werelds…

© Tim Graham / Getty Images

Eind jaren zestig leerde ze Andrew Parker Bowles kennen met wie ze verkering kreeg. Die ging uit in 1970, waarop Andrew ging daten met prinses Anne. Charles leerde in diezelfde tijd Camilla kennen: ze maakten deel uit van dezelfde vrienden- en kennissenkring. Ze konden het buitengewoon goed samen vinden, maar voor het hof was Camilla geen serieuze kandidaat: ze had al aardig wat vriendjes gehad en was niet chic genoeg.

Camilla exit

© Getty Images

Charles had het destijds niet in zich om zijn zin door te drijven bij zijn pittige moeder en ronduit dominante grootmoeder, de Queen Mum. En loste het op-zijn-Charles op door niets te doen in de hoop dat het probleem zo vanzelf zou worden opgelost. Toen hij met de marine ver weg werd gestuurd, vroeg hij haar niet op hem te wachten. Camilla maakte daar uit op dat hij haar nooit een aanzoek zou doen. Pragmatisch als ze is, maakte ze het uit, verzoende zich met Andrew en kreeg met hem twee kinderen. 

Eindelijk samen

© ANP

Ze bleef echter altijd contact met Charles houden. Eind jaren zeventig pakten ze hun affaire weer op en hielden die aan, ook toen Charles met Diana was getrouwd. Het huwelijk van de Wales’jes was in 1986 niet meer te redden, maar ze gingen pas in 1994 officieel uit elkaar. De Parker-Bowles’jes scheidden in 1995. Charles had intussen eindelijk een ruggengraat gekweekt en stelde dat er ‘niet kon worden onderhandeld’ over zijn relatie met Camilla.

‘Yes, I do’

Caption

Het huwelijk van Charles en Diana werd vertraagd door de dood van Diana, maar vanaf 1999 werden Charles en Camilla steeds vaker in het openbaar gezien én in de kringen van de Windsors, als teken dat ze ook door hen was geaccepteerd. Ze trouwden in 2005. 

Jonge lookalike

© British Archives Inc

De vraag is nu wie de jonge Camilla zal spelen in de razend succesvolle serie The Crown. Olivia Poulet (39) speelde de hertogin van Cornwall eerder in een biopic, maar komt niet meer weg met een twintiger spelen. Sienna Miller lijkt een serieuze kandidaat omdat ze Camilla’s wat nonchalante uitstraling heeft, maar is met 35 jaar ook wat aan de oude kant. Gezien het feit dat het geen grote rol zal zijn, ligt alles nog open, ook voor onbekende look-a-likes met een beetje acteertalent. Wordt vervolgd!

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook