In tranen: Victoria van Zweden aangedaan na aanslag

Zweedse kroonprinses Victoria (39) en haar man prins Daniel (43) hebben zaterdag een bos rode rozen gelegd bij de plek i...

Lees ook

Zweedse kroonprinses Victoria (39) en haar man prins Daniel (43) hebben zaterdag een bos rode rozen gelegd bij de plek in Stockholm waar vrijdag een aanslag werd gepleegd.

Op beelden van de Zweedse krant Aftonbladet was te zien hoe de in het zwart geklede prinses de bloemen bij een hek legt. De prinses was zeer aangedaan. “Ik voel grote triestheid en leegte,” zei ze ter plekke. “Maar ik voel ook kracht, omdat onze samenleving laat zien dat we ons hiertegen verzetten. We komen hier sterker uit. Samen.” 

Rozen en verdriet

© Boe Torstein / ANP

Ook Victoria’s vader, koning Carl Gustaf, was zeer geschokt. Hij brak zijn bezoek aan Brazilië meteen af en kwam met zijn vrouw, koningin Silvia, terug naar Zweden. “Zowel ik als de koninklijke familie zijn ontzet over de gebeurtenissen,” aldus Zijne Majesteit. “We volgen de ontwikkelingen op de voet en zijn in gedachten bij de slachtoffers en hun gezinnen.” Victoria nam voor de koninklijke familie de honneurs waar.

Vlag halfstok

© Boe Torstein / ANP

Door de aanslag, waarbij een man in een vrachtwagen op het wandelende publiek en een winkel in het centrum van Stockholm inreed, vielen vier doden en raakten vijftien mensen gewond. Zodra het nieuws bekend werd, werd op het paleis de vlag halfstok gehangen op zowel Drottningholm (het paleis van de koning) en Haga (het paleis waar Victoria met haar gezin woont). Ook prins Daniel was erg van slag door het drama.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Boe Torstein / ANP

Laatste nieuws

Zie ook